Ratnici prekinuli negativan niz, Bruklin “preživeo” u Torontu (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Nov.2013, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratnici prekinuli negativan niz, Bruklin “preživeo” u Torontu (VIDEO)

Golden Stejt je kao gost savladao Nju Orleans sa 102:101 i prekinuo seriju od tri uzastopna poraza.
(FOTO: AP)
Najzaslužniji za pobedu Ratnika bio je kvartet: Klej Tompson, Dejvid Li, Džermejn O’Nil i Stefon Kari.
Tompson je, uz 22 koša, imao osam asistencija i pet uhvaćenih lopti. Učinak Lija iznosio je 19 poena i sedam skokova, dok je O’Nil ubacio koš manje, ali i imao skok više od Lija. Kari nimalo nije zaostajao za pomenutim saigračima pošto je utakmicu završio sa 16 poena, devet asistencija i osam uhvaćenih lopti.
Kod Pelikansa, Rajan Anderson je bio najbolji sa „dabl–dabl” učinkom – 21 poen i 12 skokova.
Srpski reprezentativac Nemanja Nedović proveo je u igri 14 minuta, ali bez postignutog koša pošto je promašio oba šuta. Usput je zabeležio jednu asistenciju i dva puta bio najviši u skoku.

Bruklin je umalo prokockao dobijen meč u Torontu. Netsi su vodili sa 101:86, tri minuta i 13 sekundi pre kraja, kada je krenula furiozna serija domaćina od 14:0.
Reptorsi su čak imali i šut za pobedu posle polovičnog učinka Šona Livingstona sa linije slobodnih bacanja, deset sekundi pre kraja, ali je Amir Džonson promašio trojku za pobedu.
Najefikasniji u ekipi koju sa klupe predvodi Džejson Kid bili su Andrej Bleč sa 24 i Džo Džonson sa tri poena manje. U Torontu, Demarkus Derouzen je ubacio 27, a Kajl Lauri 24 koša.

Košarkaši Orlanda pobedili su Atlantu sa 109:92 i prekinuli niz od 17 poraza na gostujućim terenima u NBA ligi.
Posle trojke Erona Aflaloa, pet minuta i 10 sekundi pre kraja treće četvrtine, Medžik je poveo sa 67:65 i tu prednost je sačuvao do kraja utakmice.
Ovo je prvi trijumf Orlanda na gostujućim terenima posle 17 uzastopnih poraza, odnosno utakmice protiv Nju Orleansa, 4. marta.
Aflalo je bio najefikasniji u Orlandu sa 26 poena, a Viktor Oladipo i Endru Nikolson su dodali po 18 poena. Nikola Vučević je postigao 12 koševa i imao 15 skokova.
Kod Jatsrebova, koji sue pretrpeli drugi uzastopni poraz, Al Horford i Džef Tig su postigli po 15 poena.
Vašington je na svom terenu pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 116:111 i prekinuo njihov niz od tri uzastopne pobede.
Najzaslužniji za pobedu Vizardsa bili su Džon Vol sa 31 poenom i devet asistencija i Nene Ilario sa 30 poena i pet asistencija. Vol je u trećoj uzastopnoj utakmici postigao više od 30 poena. Martel Vebster je dodao 20 poena, od kojih četiri trojke.
U ekipi Lejkersa, Džordan Farmar je bio najefikasniji sa 22 poena, uz osam asistencija, a Pau Gasol je dodao 17 poena, šest skokova i osam asistencija.
Rezultati:
Toronto – Bruklin 100:102
Vašington – L.A. Lejkers 116:111
Nju Orleans – Golden Stejt 101:102
Atlanta – Orlando 92:109

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.