Rasulo u Vojvodini, navijači preuzeli klub

Izvor: MozzartSport.com, 14.Dec.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasulo u Vojvodini, navijači preuzeli klub

"Za ovo krivim direktora Aleksandra Dunđerskog, koji je u klubu zaposlen ispred navijačke grupe, odnosno skupštinske većine koju oni imaju. Ne bih da govorim neke ružne i teške reči, ali svi treba da znaju da se juče desila jedna strašna stvar", poručio dosadašnji potpredsednik novosadskog kluba Dalibor Bogdanović

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina na današnjoj sednici doneo je odluku da kolektivno na čelu sa predsednikom UO Vojislavom Gajićem podnese >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostavku, rečeno je vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u pres salina stadionu "Karađorđe".

Vojislav Gajić istakao je da je to logičan i najavljen epilog posle jučerašnje sednice Skupštine, na kojoj većina članova najvišeg klupskog tela nije glasala za usvajanje izmena i dopuna klupskog statuta koje je predložilo ovo rukovodstvo.

"Posle epiloga jučerašnje vanredne sednice Skupštine, odlučili smo da je moralno da podnesemo neopozive ostavke. Samim tim, stekli su se uslovi za raspisivanje novih izbora za predsednika i druge organe kluba, te smo o tome već obavestili predsednika Skupštine Milana Davidova. Moja uloga je sada potpuno nebitna, ali želim da dam doprinos da se to na zakonit način odradi i da nakon toga, poželim sreću novom rukovodstvu. Ako nova uprava to bude želela, pomoći ćemo joj tako što ćemo joj izneti sve podatke iz perioda našeg rada i tako je uvesti u posao. Što se tiče knjigovodstva i pravnih stvari, klub je doveden na visok nivo i mislim da sa oko 95 posto preciznosti možemo da kažemo kakvo je stanje. Da nije došlo do ove situacije, do Nove godine bismo imali potpuno čist i transparentan završni račun, kao i u svakoj drugoj firmi", izjavio je Gajić.

Član Upravnog odbora i predsednik Poslovnog tima FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić takođe je potvrdio da napušta klub, ali i poželeo Vojvodini sve najbolje u budućnosti.

"Poslovni tim FK Vojvodina danas je i formalno završio svoj rad, a juče smo imali našu poslednju akciju, pa će, zahvaljujući Poslovnom timu FK Vojvodina, deca ometena u razvoju iz škole za osnovno i srednje obrazovanje “Dr Milan Petrović” ove godine dobiti novogodišnje paketiće. Time smo poslali jednu ozbiljnu poruku, a toj deci želim mnogo zdravlja i srećno detinjstvo. Svoj deci želim srećnu Novu godinu i predstojeće praznike, da vole Vojvodinu, da u školu nose pernice sa grbom FK Vojvodina, a ne beogradskih ili drugih klubova, da rastu sa Vojvodinom u srcu, dođu na stadion sa roditeljima i da, kao Novosađani, u budućnosti pokažemo da volimo klub, ko god bio na njegovom čelu. Juče smo izgubili bitku sa legitimitetom, jer naš predlog statuta je bio od suštinske važnosti za budućnost FK Vojvodina i nismo se bavili marketingom. Usvojene su neke kozmetičke promene, ali ko god me zna, zna da se uvek bavim suštinom, a ne kozmetikom. Članovima Skupštine koji su izglasali jučerašnje promene statuta, odnosno navijačkoj grupi Firma koja je preuzela klub, želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja, a igračima da poručim da se danas bore svom snagom da pobede Čukarički i ostanu u gornjem delu tabele. Lično, iza mene je jedan lep period i velika životna škola. Da budem iskren, ovo je neverovatna škola. Ko nije učestvovao u radu sportskog društva u Srbiji, pogotovo u fudbalu, verovatno ne zna o čemu pričam, ali neko ko je radio, mislim da me potpuno razume", rekao je Zbiljić.

Pored predsednika Vojislava Gajića i predsednika Poslovnog tima Dragoljuba Zbiljića, predstavnicima medija obratio se i potpredsednik Dalibor Bogdanović.

"Predstavnici navijačke grupe koja čini većinu u Skupštini Vojvodine juče su bili u prostorijama kluba, sa njima smo sedeli do četiri popodne i oni su prihvatili naš predlog statuta. Međutim, oko 18:30, rekli su da se ipak ne slažu sa tim i da će glasati protiv. Lično, za ovo krivim direktora Aleksandra Dunđerskog, koji je u klubu zaposlen ispred navijačke grupe, odnosno Skupštinske većine koju oni imaju. Ne bih da govorim neke ružne i teške reči, ali svi treba da znaju da se juče desila jedna strašna stvar za nas i za ljude koji su ovo vodili čestito i pošteno. Želim javno da se zahvalim Dragoljubu Zbiljiću i Vojislavu Gajiću, koji su uložili svoje vreme, svoje lične autoritete i ogroman novac u klub. Predsednik Gajić je uložio skoro 500.000, a Dragoljub Zbiljić oko 800.000 evra u klub i to nepovratno. Pritom, u momentu kada je ova uprava došla u klub, klupski račun je bio u blokadi, a potom je sve vreme rada ovog Upravnog odbora bio prohodan. Sve je to jako dobro znao i direktor Aleksandar Dunđerski, koji je izdao iskrenu emociju ovih ljudi", kazao je Bogdanović.

Vanredna izborna sednica Skupštine Vojvodine biće zakazana u narednih osam dana, a nakon toga će se na njoj odlučivati o izboru novog klupskog rukovodstva.

(foto: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.