Rasti Lote, još si mali (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasti Lote, još si mali (VIDEO)

Borusija rutinski sa kombinovanim timom izbacila najveću senzaciju u Kupu Nemačke (3:0) i zakazala obračun sa Bajernom

Više nema dileme, 25. marta gledaćemo istinski spektakl na Alijanc Areni u polufinalu Kupa Nemačke između Bajerna i Borusije iz Dortmunda. Der Klasiker. To je postalo jasno večeras nakon što je ekipa Tomasa Tuhela opravdala ulogu favorita i kao gost eliminisala najveću senzaciju u nemačkom kupu, trećeligaša Lote trijumfom od 3:0 (0:0).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Ništa nisu mogli „Prijatelji sporta“ iz malenog grada na zapadu Nemačke. Posle skalpova Verdera, Leverkuzena i Minhena 1860 u najmasovnijem takmičenju Milioneri su ipak bili preveliki zalogaj za trećeligaša koji je podlegao pritisku.

Fudbaleri domaćeg tima nikako nisu bili na prepoznatljivom nivou, od starta su se mučili sa motivisanim igračima Borusije, koji su i u kombinovanom timu diktirali tempo. Zbog povrede mišića Pjer Emerik Obamejan je preskočio ovu utakmicu, pa su u špicu zaigrali od starta Širle i Kagava. Ipak, prvo poluvreme pamtićemo uglavnom po driblinzima Japanca i tek po nekom pokušaju.

Tek u nastavku Borusija je rešila pitanje konačnog ishoda. Za samo devet minuta uspeli su gosti da spakuju dva gola, prvo Pulišić u 57. a zatim i Širle u 66, a tačku na ovaj meč i plasman u polufinale stavio je kapiten Marsel Šmelcer golčinom iz slobodnog udarca u 83. minutu.

Bila je to čista demonstracija sile Milionera, a simpatični domaćini nemaju za čim da žale.

Nadigrao ih je bolji tim, ali su ove sezone napravili vredan uspeh koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Pride, pitanje je i da li bi Borusija ovako lako prošla kao večeras da pre dve nedelje nije odložen ovaj meč zbog snega.

Na kraju spomenimo i da se u polufinalu Kupa Nemačke sastaju: Ajntraht - Borusija Menhengladbah (24. marta) i Bajern - Borusija Dortmund (25. marta).

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.