Raspoloženi UNIKS nadigrao Armani

Izvor: MVP.rs, 01.Dec.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspoloženi UNIKS nadigrao Armani

Ruski tim je stigao do treće pobede u sezoni.

Košarkaši UNIKS-a predvođeni fantastičnim Kitom Lengfordom došli su do nove pobede u Evroligi savladavši Emporio Armani sa 100:79.

Furioznom prvom četvrtinom ekipa Jevgenija Pašutina nagovestila je jednu od svojih najboljih predstava u ovogodišnjem najjačem evropskom takmičenju. Na kraju prve deonice prednost je iznosila 11 razlike za domaćina - 35:24. U sličnom ritmu nastavili su i u drugoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pa je prednost na poluvremenu bili uvećana na "plus" 14.

U nastavku Armani je zapretio, ali je u svakom trenutku delovalo da UNIKS ne može da ispusti ključeve utakmice. Gosti oslabljeni neigranjem Alesandra Đentilea približili su se na četiti poena zaostatka početkom poslednjeg perioda igre, ali je tada usledila serija domaćih od 18:4 i pitanje pobednika bilo je rešeno.

Najefikasniji u pobedničkom timu, kao po običaju, bio je Kit Lengford sa 25 poena, četiri skoka i asistencije. Pratili su ga Vadim Panin sa 18 poena (4/5 za tri) i Artsjom Parahuski sa 16 pogodaka, dok je ekipu sjajno razigravao Kino Kolom sa devet poena i 12 asistencija. Na drugoj strani Džamel Meklin je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Miroslav Raduljica upisao osam(4/7 za dva), a Milan Mačvan sedam poena(2/3 za dva, 1/4 za tri).

Ovom pobedom UNIKS se za neko vreme pomerio sa začelja tabele i trenutno ima skor od tri pobede i sedam poraza, dok je Armani zabeležio pobedu više.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.