Raspisan oglas za izbor Republičkog javnog tužioca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 11:16

Raspisan oglas za izbor Republičkog javnog tužioca

Držvano veće tužilaca (DVT) raspisalo je oglas za izbor novog Republičkog javnog tužioca, na mandat od ŠEST godina.

Kandidati prijave mogu podneti u roku od 15 dana od objave u "Službenom glasniku Republike Srbije", broj 48/21 od 13. maja.

Aktuelnom Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, koja je na toj funkciji od 2010. godine, drugi po redu manadat ističe 31. decembra ove godine.

Ona ima pravo da se ponovo kandidauje za Republičkog javnog tužioca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Inače, Republičkog javnog tužioca bira Narodna skupština na predlog Vlade.

Pre toga, Komisija DVT ocenjuje program kandidata za unapređenje rada tužilaca, a DVT potom listu kandidata, dostavlja Vladi koja je formalni predlagač kandidata od kojih tužioca bira skupština na mandat od šest godina.

U oglasu se navodi da kandidati prilikom prijave na oglas treba da dostave potpunu ličnu i radnu biografiju, na formularu koji je objavljen na internet prezentaciji DVT, kao i program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva.

Kandidat koji je nosilac javnotužilačke funkcije ne podnosi dokaze o ispunjenosti uslova za izbor, navodi se na sajtu DVT.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspisan konkurs za izbor Republičkog javnog tužioca

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2021

Državno veće tužilaca raspisalo je konkurs za izbor Republičkog javnog tužioca, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu DVT.

Nastavak na N1 televizija...

Otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada i 2 pitanja na koja svi želimo odgovore

Izvor: Luftika.rs, 14.Maj.2021

Zaključkom Vlade Republike Srbije broj 351-4002/2020 od 21. maja 2020. godine, projekat izgradnje i rekonstrukcije mosta obilaznice oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama, prepoznat je kao projekat javne linijske saobraćajne infrastrukture, od posebnog značaja za Republiku Srbije, kao i da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.