Rasizam u Italiji je samo obično glupiranje

Izvor: B92, 24.Maj.2019, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasizam u Italiji je samo obično glupiranje"

Trener fudbalera Rome Klaudio Ranijeri kaže da rasizam na italijanskim stadionima nije "pravi rasizam".

Ranijeri se umešao u višegodišnju debatu koja se vodi u Italiji povodom rasističkih uvreda na račun tamnoputih fudbalera Serije A.

Bivši osvajač Premijer lige sa Lesterom u rasizmu na stadionima širom Italije ne vidi veliki problem.

"Rasizam koji čujete na stadionima je način ruganja igračima čija boja kože nije dovoljno bela, na jedan izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glup način. To je glupiranje. Mislim da na stadionima ne postoji pravi rasizam. Ili, barem, postoji u veoma malom kvantitetu", rekao je Ranijeri za "Gazzetta dello Sport".

Ranijeri je tokom sezone dobio otkaz u Fulamu i preuzeo Romu, koju će napustiti na leto.

"Dobro sam se proveo! Treniranje ekipe u gradu u kojem ste se rodili, za koji ste navijali... Drugačije je od svega drugog", dodao je Ranijeri.

Italijanski stručnjak pričao je i o velikim talentima "vučice" – Nikolu Zaniolu i LOrencu Pelegriniju.

"Talenti kao što su oni se ne viđaju svaki dan. Bitno je da iza talenta postoji i konstantan rad. Svi pričaju o Kristijanu Ronaldu, jer je on primer nekog ko je konstantno radio naporno kako bi opravdao svoj talenat. On i dalje ima istu želju za treniranjem kao i kad je bio dete", jasan je italijanski stručnjak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.