Rasistički skandal trese Seriju A

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasistički skandal trese Seriju A

Italijanski sportski dnevnik Korijere delo sport našao se na meti osuda zbog korišćenja naslova "Crni petak" uz sliku tamnoputih igrača Krisa Smolinga i Romela Lukakua u najavi fudbalske utakmice između Intera i Rome.

Naslov na engleskom jeziku objavljen je podebljanim slovima na naslovnoj strani novina sa slikom dvojice igrača, osudila su oba kluba koja u petak igraju derbi utakmicu.

"Mediji podstiču rasizam svaki dan. Ovo je današnje izdanje Korijere delo sporta", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komentarisale su antirasističke grupe.

Rojters prenosi da je italijanski fudbal bio pun rasizma, a sam Lukaku je već bio žrtva kada su ga neki protivnički igrači i navijači upoređivali sa majmunom.

Prošlog meseca predsednik italijanskog kluba Breša rekao je na marginama sastanka Serije A da je problem napadača Marija Balotelija to što je "crn" i "pokušava da postane beo", što je klub kasnije ocenio kao sarkazam namenjen Balotelijevim kritičarima.

Prošle nedelje je svih 20 klubova iz Serije A potpisalo otvoreno pismo u kojem je rečeno da italijanski fudbal mora da učini više u borbi protiv rasizma.

Ranije ove godine, Englez Smoling, koji se pridružio Romi na pozajmici iz Mančester Junajteda, podržao je kampanju za igrače koji bojkotuju društvene medije 24 sata, u znak protesta protiv rasizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukaku: "Crni petak" je najgluplji naslov koji sam ikada video!

Izvor: B92, 05.Dec.2019

Fudbaler Intera Romelu Lukaku rekao je da je naslov na naslovnoj strani Korijere delo Sporta najgluplji koji je video u svojoj karijeri..."Umesto da se fokusira na bitku između dva tima, Korijere delo Sport objavljuje najgluplji naslov koji sam video u karijeri", napisao je Lukaku na Instagramu...Čuveni...

Nastavak na B92...

SRAMOTA U SERIJI A: Italiju trese skandal kakav se ne pamti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2019, 01:19

Nečuvena najava derbija italijanskog šampionata...Italijanski sportski dnevnik Korijere delo sport našao se na meti osuda zbog korišćenja naslova "Crni petak" uz sliku tamnoputih igrača Krisa Smolinga i Romela Lukakua u najavi fudbalske utakmice izmedu Intera i Rome. Naslov na engleskom jeziku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.