Raonić: Oprez! Znao sam da Miomir nema šta da izgubi

Izvor: Mondo, 15.Mar.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raonić: Oprez! Znao sam da Miomir nema šta da izgubi

Kanađanin zaustavio srpskog igrača u četvrtfinalu Indijan Velsa, gde je ostvario najbolji rezultat karijere

Srbija nema više predstavnika u singl konkurenciji na mastersu u Indijan Velsu. Poslednji, najmlađi, Miomir Kecmanović završio je učešće u četvrtfinalu.

Eliminisao ga je Miloš Raonić u dva seta - 6:3, 6:4.

Uprkos porazu, Kecmanović Kaliforniju napušta sa osmehom. U glavni žreb upao je kao "srećni gubitnik" nakon odustajanja Kevina >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Andersona, a onda je ukazanu šansu iskoristio na najbolji način.

Ostvario je tri pobede u nizu i stigao do plasmana u Top 100 prvi put u karijeri.

Kecmanović je prvi igrač koji je kao "laki luzer" uspeo da izbori četvrtfinale u Indijan Velsu, od kada je taj turnir postao masters.

Raonić kaže da je bio veoma oprezan na tom duelu.

"Znao sam da Miomir nema šta da izgubi na tom meču, zbog čega sam morao da budem veoma disciplinovan. Očekivao sam da će biti teško, jer je dobio tri poslednja meča protiv dobrih igrača. Vrlo sam zadovoljan što sam uspeo da ostvarim pobedu", rekao je Kanađanin.

Not a bad way to finish the game Watch the #BNPPO19 on @TennisTVpic.twitter.com/oyue5dweHF

— ATP Tour (@ATP_Tour) March 14, 2019

On je slavio posle 72 minuta igre, odservirao je 13 asova, imao je 88 odsto uspešno osvojenih poena na prvi servis, ali uvek može bolje.

"Nisam zadovoljan kako sam udarao lopticu, iako me je servis spasao u nekoliko situacija na meču, može to bolje", naveo je 14. igrač sveta.

Raonić je tako upisao drugu pobedu protiv Kecmanovića, nakon što je i na otvaranju sezone u Brizbejnu slavio u osmini finala - 6:3, 7:6.

Raonić će u polufinalu odmeriti snage sa Dominikom Timom, kome je Gael Monfis bez borbe predao četvrtfinalni duel zbog povrede Ahilove tetive.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.