Rangnik: Srbi jaki u Ajntrahtovom magičnom trouglu

Izvor: B92, 09.Feb.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rangnik: Srbi jaki u Ajntrahtovom magičnom trouglu

Fudbaleri Lajpciga i Ajntrahta igraju od 15.30 časova u meču 21. kola Bundeslige.

Trener Lajpciga Ralf Rangnik priznao je da ima dosta glavovolja oko toga kako da zaustavi igru protivnika koji ove sezone beleži odlične rezultate.

Rangnik je posebno pohvalio Mijata Gaćinovića, Luku Jovića, Antu Rebića i Sebastijana Halera, ističući ih kao najopasnije igrače po njegov tim.

"Imaju izuzetan kvalitet u napadu. Vidite, kolega Adi Hiter nikako ne želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izostavi iz kombinacija Mijata Gaćinovića, koji je često na poziciji 'desetke' i luta iza napadača. Srbin je fudbaler koji ima izvanredu kretnju. E sad, da li on ili neko drugi igra uz taj 'magični trougao', sasvim je irelevantno", izjavio je Rangnik.

Kad kaže "magični trougao" misli na udarnu napadačku liniju Rebić-Jović-Haler.

"Pogledajte Rebića, Jovića i Halera i njihovu statistiku. Biće dovoljno da se preznojite. Ovaj trio je postigao 40 od 58 golova, to je nešto ispod 70 procenata. Svako ima neko svoje oružje, ali nije lako braniti se od ovakve trojke. Moramo biti jaki i organizovani pozadi", upozorio je Rangnik.

Ipak, on kaže da i Ajntraht ima svojih slabosti.

"Dva spoljna igrača, Dani da Kosta i Filip Kostić idu dosta visoko, mislim da to može da nam ostavi dosta prostora da pokušamo da ih ugrozimo po bokovima", zaključio je trener Lajpciga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.