Ramos: Ančeloti je sjajan trener zbog...

Izvor: RTS, 26.Feb.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramos: Ančeloti je sjajan trener zbog...

Serhio Ramos smatra Karla Ančelotija jednim od tri nmajbolja trenera koji su ga vodili. Troicki u četvrtfinalu Akapulka. Grčka nedelju dana bez fudbala. Lajović posle velike borbe izgubio od Karlovića. Pirlo tri nedelje van terena. Arapi nude Milanu 300 miliona evra za 30 odsto akcija. Partizan neće prodavati ulaznice za meč protiv Zvezde u Jadranskoj ligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nobl ostaje u Vest Hemu do 2020. Zimonjić u nastavku sezone sa Poljakom Matkovskim. Ski skakaču Zeverinu Frojndu zlato na SP.
20.10 - Nemački ski skakač Zeverin Frojnd osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u švedskom Falunu, dok se na drugom stepeniku pobedničkog postolja našao Austrijanac Gregor Šlirencauer, a bronzanim odličjem okitio se Norvežanin Rune Velta.
Nemac je do prve zlatne medalje u karijeri u individualnoj konkurenciji došao skokovima od 134 i 135,5 metara, odnosno sa 268,7 poena.
On je skokom u drugoj seriji postavio novi rekord skakonice u Falunu, dan pošto je Rune Velta u kvalfikacijama skočio 135 metara. 
19.30 - Fudbaler madridskog Reala Serhio Ramos smatra da je aktuelni šef stručnog štaba "los blankosa" Karlo Ančeloti jedan od najboljih trenera sa kojima je radio.

Prema njegovim rečima, italijanski stručnjak u stanju je da oseti probleme svojih igrača.
Ančeloti razgovara sa igračima, probleme rešava mirno i dosledno. Osim toga, pričamo i o stručnim i o ličnim pitanjima. Realno, to je ključ ka uspehu i zato je on veliki trener, rekao je Ramos za zvanički sajt Fife, istakavši da je Ančeloti među njegova tri najbolja trenera.
Osim njega, Luis Aragones i Hoakin Kaparos verovali su u mene kada niko nije verovao. Imao sam fantastične trenere, ali Ančeloti je među prva tri, zaključio je Ramos. 
17.15 - Vozač Meklarena Fernando Alonso nije povređen u udesu u Barseloni, ali je još rano sa izvesnošću reći da li će biti spreman za početak sezone u Melburnu 15. marta, izjavio je danas predsedavajući Meklarena Ron Denis.
On želi da vozi, ali su lekari rekli da je najbolje za njega, ako želimo da ide u Australiju, da se odmara, rekao je Alonso.
17.00 - Nenad Zimonjić i Pakistanac Aisam Kureši plasirali su se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, pošto su u četvrtfinalu pobedili francusko-češki par Žeremi Šardi/Lukaš Rosol sa 6:1, 6:2.
Zimonjić i Kureši će u borbi za plasman u finale igrati protiv boljih iz meča Majk/Bob Brajan (SAD) - Dominik Inglot (V. Britanija)/Florin Mergea (Rumunija).
16.45 - Grčka vlada je posle odluke da do daljnjeg suspenduje profesionalni fudbal zbog navijačkog nasilja, odlučila da ograniči zabranu igranja na nedelju dana. Supenzija se odnosi samo na mečeve Superlige.
Vlada je donela odluku o suspenziji posle navijačkog nasilja na nedeljnoj utakmici između Olimpijakosa i Panatinaikosa, kao i zbog sukoba klupskih zvaničnika na sastanku u utorak.
U sredu je objavljeno da će se svi profesionalni mečevi suspendovati na neodređeno vreme. Posle drugog sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, zamenik ministra sporta Stavros Kontonis potvrdio je da će se suspenzija odnositi samo na mečeve za vikend.
16.30 - Trener fudbalskog kluba Hetafe Kike Sančes Flores podneo je ostavku. Flores je Hetafe preuzeo prve nedelje 2015. godine, ali već posle dva meseca odlazi iz kluba.
"Ovo je najbolji izbor i najbolji način kako bih sačuvao samopoštovanje, ali poštovanje prema profesiji. Želim da zahvalim svima u klubu, naročito igračima koji su primer posvećenosti i ljubavi prema svojoj profesiji", rekao je Flores.
Po španskim medijima, Flores nije zadovoljan uslovima u klubu, a okidač za odlazak bila je prodaja Samira.
16.15 - Fudbalski klub Čukarički saopštio da je trenutni sistem takmičenja u Srbiji neodrživ i da je neophodna promena uvođenjem većeg broja utakmica u sezoni.
"Zalažemo se za uvođenje plej-ofa i plej-auta jer je to jedino dobro za budućnost našeg fudbala. Smatramo da se i sada na domaćim terenima igra regularan fudbal, ali će se ovim otkloniti svaka sumnja jer će se prvenstvo igrati do poslednjeg sudijskog zvižduka", rekao je Matijašević.
Iz Čukaričkog poručuju da je od velikog značaja vraćanje poverenja publike u regularnost srpskog fudbala, kao i da je Superliga jedno od najkraćih takmičenja u Evropi.
16.00 - Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo odsustvovaće tri nedelje s terena zbog povrede lista desne noge. Pirlo se povredio u utorak u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda.

On će tako propustiti četiri utakmice, uključujući i derbi protiv Rome, a pod znakom pitanja je i da li će biti spreman za revanš meč protiv Borusije.
15.30 - Fudbaler Barselone Serhio Buskets produžiće ugovor do 2019. godine. Barsa će u petak na Kamp Nou potpisati novu četvrtogodišnju saradnju sa Busketskom, sa opcijom da se produži na još godinu dana. Buskets je ponikao u Barseloni, za koju je debitovao 2008. godine na meču protiv Rasinga iz Santandera u Primeri.
Španski vezista je za Barselonu odigrao 315 utakmica i postigao 12 golova, a osvojio je četiri titule Primere, dve Lige šampiona, dva Kupa kralja, četiri Superkupa SSpanije, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva. Za reprezentaciju Španije nastupio je 74 puta i dao dva gola.
15.00 - Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" optužio je Fudbalski savez Srbije za višegodišnju korupciju i neravnopravan tretman fudbalera i klubova Superlige. U saopštenju Sindikata ističe se da je FSS od osnivanja Arbitražnog suda odluke donosio u korist određenih klubova, da nisu svi imali isti tretman, a kao primer navodi se slučaj nekadašnjeg fudbalera čačanskog Borca Ivana Babića.
"Poslednja u nizu "orkestriranih odluka" je izvršna odluka Komisije za žalbe FSS koja najblaže rečeno vređa inteligenciju svakog čoveka. Babić je u maju 2014. godine podneo zahtev za raskid ugovora zbog višemesečnih neplaćenih zarada. Iako klub više nije računao na njega, Babić je sve obaveze ispunio u celosti do kraja ugovora. Arbitražna komisija Zajednice Superlige usvojila je zahtev igrača da mu se plate sve zaostale zarade do kraja ugovora nakon čega je Borac uložio žalbu, koja je kasnije prihvaćena", navodi se na sajtu Sindikata.
Dalje se navodi da je Komisija za žalbe FSS preinačila prvostepenu odluku, ali i napravila niz namernih propusta na štetu fudbalera, kao što je to da Babić nije imao pravo žalbe i da je ugovor raskinut jednostrano, iako se nigde ne pominje ta reč.
14.30 - Kineski fudbalski klub Guangžu Evegrande potvrdio je da je Marčelo Lipi napustio taj klub. Bivši italijanski trener je na klupi kineskog kluba bio do novembra 2014. godine, kada ga je zamenio Fabio Kanavaro, a on je tada preuzeo funkciju sportskog direktora.
"Teško je reći doviđenja. Hvala na svemu što ste učinili za Guangžu, gospodine Lipi", piše na zvaničnom tviter nalogu kluba.
Guangžu je sa Lipijem na klupi osvojio tri šampionske titule u Kini, od 2012. do 2014, dva trofeja u Kupu i Azijsku ligu šampiona 2013. godine.
13.50 - Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić pobedio je Britanca Endija Marija sa 6:1, 6:3 i plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju.

Talentovani 18-godišnji Zagrepčanin ostvario je najveći uspeh u kratkoj seniorskoj karijeri i sutra će se za plasman u finale boriti sa boljim iz duela između Francuza Rišara Gaskea i branioca titule Rodžera Federera.
Ćorić, trenutno 84. igrač sveta i najmlađi u Top 100 igraće za Dejvis kup selekciju Hrvatske protiv Srbije u Kraljevu.
13.00 - Fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi ne bi imao ništa protiv da po završetku karijere ostane u Nemačkoj.
Riberi je u Bajernu od 2007. godine, a sa tim klubom je osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, četiri puta Bundesligu...
Zašto da ne? Mogu da se zamislim sebe da živim u Minhenu i po završetku karijere. U Nemačkoj se odlično osećam. Porodica i ja živimo nemačkim mentalitetom. Moj sin Salif je rođen ovde, može da igra i za Nemačku ako bude želeo, rekao je Riberi za Bild.
Francuski fudbaler je istakao da njegov sin ima "odličnu levu nogu".
Podseća me na (Ajrena) Robena. Zato valjda toliko i voli Arjena, naveo je Riberi.
12.30 - Neimenovani arapski fond ponudio je vlasniku Milana Silviju Berluskoniju 300 miliona evra za otkup 30 odsto akcija kluba, tvrdi Tutosport.
Kako se navodi, fond je u delimičnom vlasništvu porodice Mansur, koja je na čelu Mančester sitija i u pregovorima je sa prvim čovekom Milana oko kupovine akcija rosonera.
Dogovor dve strane još nije postignut, ali Arapi su raspoloženi da povećaju ponudu.
Berluskoni je nedavno odbio ponudu tajlandskog biznismena Bi Taečabola od milijardu evra za 50 odsto akcija.
11.50 - Nanad Zimonjić će u nastavku sezone igrati sa Poljakom Marćinom Matkvoskim, jer nije zadovoljan saradnjom sa Pakistancem Ajsamom Kurešijem.
Zimonjić i Kureši završavaju saradnju na ATP turniru Dubaiju, dok će premijera sa Matkovskim biti masters u Indijan Velsu, koji počinje 12. marta.
Turnir u Dubaiju je poslednji na kojem ćemo igrati u tandemu. Ne ide nam i bolje je da menjam sada, nego da još gubimo vreme, izjavio je Zimonjić za Žurnal.
Srpski teniser je u 2015. godini trebalo da igra sa Mikaelom Lodrom, ali je zbog povrede Francuza morao da promeni partnera.
Matkovski ima 34 godine i trenutno je 27. na ATP listi dublova. U karijeri je osvojio 16 titula, od kojih 15 u paru sa zemljakom Marijušem Firstenbergom.
11.20 - Fudbaler Vest Hema Mark Nobl produžio je ugovor do leta 2020. godine, saopštio je londonski premijerligaš.
Nobl je Vest Hem došao sa 13 godina, a ove sezone je za tim Sema Olerdajsa odigrao 17 utakmica i postigao jedan gol.
Veoma sam srećan zbog produžetka saradanje i radujem se što ću narednih pet godina provesti u klubu. Nije bitan novac, ali moram da naglasim da je ovo velika stvar za mene i moju porodicu, jer nam daje sigurnost u nastavku života, rekao je 27-godišnji fudbaler.
On igra na sredini terena, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Engleske, ali još nije debitovao za A tim.
10.40 - Košarkaški klub Partizan saopštio je da se za predstojeći meč protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi neće prodavati ulaznice.
Zbog bezbednosti, kapacitet hale Pionir će biti smanjen i iz tog razloga neće biti prodaje ulaznica. Za naredni susret crno i crveno-belih važiće godišnje ulaznice kluba iz Humske, sponzorski paketi, a uprave klubova su po ranijem dogovoru razmenile 500 karata, navodi se u saopštenju Partizana.
Partizan u 23. kolu Jadranske lige dočekuje Crvenu zvezdu u nedelju, 1. marta, od 19.00.
Posle 22 odigrana kola regionalnog takmičenja Partizan je četvrti na tabeli sa 15 poraza i sedam poraza, dok su crveno-beli prvi sa samo jednim porazom.
9.40 - Najbolje plasirani australijski teniser Nik Kirjos, senzacija ovogodišnjeg gren slem turnira u Melburnu, odustao je od učešća u Dejvis kup meču protiv Češke, od 6. do 8. marta, zbog povrede leđa.
Kirjos je trebalo da bude u timu za meč prvog kola Svetske grupe zajedno sa Bernardom Tomićem, veteranom Lejtonom Hjuitom i Semom Grotom.
Češka će takođe igrati oslabljena, bez Tomaša Berdiha i Radeka Stepaneka.
Devetnaestogodišnji Kirjos je zbog povrede leđa u januaru propustio Hopman Kup, a nije igrao otkako je na Australijen Openu nastupao u četvrtfinalu.
Teniska federacija Australije saopštila je da će Kirjosa u timu najverovatnije zameniti mladi Tanasi Kokinakis.
9.20 - Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u četvrtfinale VTA turnira u Akapulku, pošto je u drugom kolu izgubila od Šveđanke Johane Larson sa 6:1, 6:2.
Šveđanka je do ubedljive pobede došla posle samo 52 minuta i njena naredna protivnica biće Timea Baščinski iz Švajcarske.
Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.
9.10 - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Akapulku, pošto je jutros u drugom kolu pobedio Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 6:3, 6:4.
Njegov protivnika u borbi za ulazak u polufinale biće Kevin Anderson iz Južne Afrike, koji je bio bolji od Stiva Džonsona iz SAD sa 3:6, 7:5, 6:3.
Anderson je 15. teniser na svetu, a na turniru u Meksiku postavljen je za četvrtog nosioca.
Za razliku od Troickog, Dušan Lajović je posle velike borbe izgubio od Hrvata Ive Karlovića sa 3:6, 6:3, 6:1.
Lajović je dobio prvi set, ali je u nastavku Karlović opravdao ulogu favorita i posle sat i 27 minuta igre došao do pobede.
Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1,4 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.