Rambo Petković: O Brazilu se pišu laži

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Apr.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambo Petković: O Brazilu se pišu laži

Dejan Petković je ostavio dubok trag u Brazilu kao igrač, a sad se sprema, kao tim menadžer i trener.
Srbin (41) koji je nosio dres sedam klubova u zemlji fudbalskih čarobnjaka okončao je igračku karijeru u leto 2011, minulog decembra je pričao da bi radije bio direktor nego trener, a početkom 2014. dobio posao – spoj obe njegove želje. Angažovao ga je Atletiko Paranense, klub za koji za divno čudo nikad nije igrao.
Kakvu funkciju obavljate u klubu koji je 24. marta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << proslavio 90 godina, pošto su se pominjale direktor, koordinator između prvog i mladog tima, trener juniora?
Da bi našim ljudima bilo jasnije, ja sam tim menadžer ekipa od 23 godine pa naniže i Šef stručnog štaba juniorskog tima – počinje priču Petković.
Da li je istina ono što mediji, stalno javljaju da su ljudi iz zemlje domaćina predstojećeg Svetskog prvenstva sve više protiv Mondijala, da misle da im neće doneti ništa dobro i lepo, a to pokazuju istraživanja?
Besmislice, uostalom svi dobro znaju kako se prave ankete, kakva pitanja se postavljaju zbog ciljanog odgovora. Ovo je zemlja strastvenih zaljubljenika u fudbal i Brazilci nisu protiv Svetskog prvenstva. Jedva čekaju da počne, jer imaju velika ambicije i da selekcija može do titule. Ali jesu nezadovoljni što se dobijene pare ne koriste za bitnije i preče stvari, za zdravstvo i obrazovanje. Pogledajte ovde je 40 miliona pismenih, ali premali broj njih ima priliku da završava škole i fakultete. To mnogo boli sve ovde.
Kompletan intervju možete da pročitate u Uskršnjem dvobroju Sportskog žurnala za 19. i 20. april. Ukoliko želite da se pretplatite na elektronsko izdanje Žurnala kliknite OVDE.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.