Rajo Valjekano u Segundi, Levante blizu opstanku

Izvor: Mondo, 04.Maj.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajo Valjekano u Segundi, Levante blizu opstanku

Tim iz Valensije se približio igranju u Primeri i sledeće godine i ostavio gostima samo teoretske šanse za opstanak.

Fudbaleri Levantea pobedili su Rajo Valjekano na svom terenu rezultatom 4:1 i na taj način došli do tri boda koja bi mogla da znače opstanak u najjačem prvenstvu Španije. Poraz je skupo koštao ekipu iz Valjekasa budući da su sada skoro i sigurni učesnici Segunde u narednoj sezoni.

Gostujući tim poslednje dve utakmice čeka na pretposlednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mestu sa šest bodova manje od Đirone koja je prva "iznad crte" i koja ima utakmicu manje, pa je jasno da će Rajo morati da se oprosti od prvoligaškog fudbala.

Here they come pic.twitter.com/sCynEG5jJe

— The Spanish Football Podcast (@tsf_podcast) 04. мај 2019.

Levante je slavio i na taj način došao do 40 bodova koji ga dovode korak bliže opstanku. Sve je bilo rešeno još u prvom poluvremenu kada je tim Paka Lopeza postigao oba gola, a moglo je da bude i ubedljivije.

Domaći su do prvog gola došli preko Hozea Kampanje koji je u 14. minutu iskoristio dobru akciju svog tima i nespretnu reakciju odbrane protivnika da postigne pogodak.

3 - Levante's Jose Campaña has scored three goals in his last three LaLiga games, one more than in his previous 86 games in the competition (2). Streak. pic.twitter.com/Q5BWTXDyd1

— OptaJose (@OptaJose) 04. мај 2019.

Šansu da duplira prednost svoje ekipe u 30. minutu propustio je kapiten Hoze Morales koji je bio neprecizan sa penala, ali je njegov tim ubrzo došao i do drugog gola. Strelac je dva minuta pre kraja prvog poluvremena bio Ruben Veso, bio je najviši u skoku i posle kornera poslao glavom loptu u mrežu.

Nakon toga, Rajo Valjekano je krenuo u potpunu ofanzivu u želji da sačuva mesto u Primeri, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Ekipa Paka Hemeza je došla samo do utešnog gola, iako su imali terensku inicijativu, nisu uspeli da realizuju svoje šanse u više od jednog navrata. Gol za goste postigao je rezervista Alvaro Garsija u 71. minutu nakon odlične akcije svog tima po levoj strani i lepog snalaženja u šesnaestercu rivala.

Do kraja utakmice Valjekano je nastavio sa napadima, Levante je čekao priliku iz kontra-napada, i uspeo da potvrdi pobedu postigavši još dva pogotka.

Fudbaler gostiju Adri Embarba je u poslednjih 12 minuta uspeo da skupi dva žuta kartona i na taj način dodatno oteža posao svom timu koji je završio meč sa igračem manje.

Đejson je u 85. minutu iskoristio još jedan odličan centaršut Kampanje, a Bardi je u 90. pečatirao pobedu svoje ekipe i pokazao Valjekanu vrate druge španske lige.

Domaći su sada puno bliže opstanku, dva meča poslednja meča čekaju sa pet bodova udaljenosti od "opasne zone" i utakmicom više od Valjadolida koji je na prvom mestu koje vodi u niži rang. Ekipa iz Valjekasa će po svoj prilici morati da se pomiri sa ispadanjem i ukoliko Đirona dođe do boda protiv Hetafea.

PRIMERA, 36. kolo:

Sevilja - Leganes 0:3 (0:2)

/El Nesiri 8, Brajtvajt 20, Oskar 82/

subota

Levante - Rajo Valjekano 4:1 (2:0)

/Kampanja 14', Veso 43', Đejson 85', Bardi 90' - Garsija 71'/

Espanjol - Atletiko Madrid 16.15

Alaves - Real Sosijedad 18.30

Selta - Barselona 20.45

nedelja

Hetafe - Đirona 12.00

Eibar - Betis 14.00

Real Madrid - Viljareal 16.15

Valjadolid - Atletik Bilbao 18.30

Useka - Valensija 20.45

TABELA: Barselona 83, Atletiko 74, Real 65, Hetafe 55, Sevilja (+1) 55, Valensija 52, Atletik 49, Alaves 46, Leganes (+1) 45, Sosijedad 44, Betis 44, Espanjol 44, Eibar 43, Viljareal 40, Levante (+1) 40, Selta 37, Đirona 37, Valjadolid 35, Rajo Valjekano (+1) 31, Ueska 30.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.