Rajkard: Dva poraza na moj račun

Izvor: B92, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajkard: "Dva poraza na moj račun"



Porazi od Čelsija i madridskog Reala primorali su trenera fudbalera Barselone Frenka Rajkarda da razmisli o promeni načina rada.

Rajkard je za dva uzastopna neuspeha okrivio isključivo sebe.

"Nisam dobro radio. Postavka i stil igre nisu bili jasni, a izmene koje sam izvršio nam nisu pomogle", rekao je Rajkard za Radio Katalunja.

Aktuelni evropski i španski šampion je prošle nedelje izgubio u Londonu od Čelsija sa 0:1 u Ligi šampiona, a u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na madridskom "Santijago Bernabeu" poražen i od Reala sa 0:2.

Mediji u Barseloni su Rajkardu najviše zamerili na sistemu rotacije igrača.

"Pristup je bio dobar, ali mislim da je sada trenutak da se vratimo osnovnim principima igre. Možda sam se previše fokusirao na individualne poteze, pa igrači nisu uspevali da se koncetrišu na stvari, koje su najbolje za tim", rekao je Rajkard.

"Činio sam stvari, koje su uticale na tim i udaljile nas od naše uobičajene taktike. Tim nije dobro funkcionisao i ne možemo ovako da nastavimo. Ovo je znak upozorenja", dodao je holandski trener.

Barselona će sledećeg protivnika imati u trećeligašu Badaloni u sredu u Kupu kralja, a u subotu će dočekati Rekreativo u Primeri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.