Rafa novim rekordom do četvrtfinala i meča sa Timom

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafa novim rekordom do četvrtfinala i meča sa Timom

Najbolji teniser na svetu Rafael Nadal pobedio je posle velike borbe Argentinca Dijega Švarcmana u trećem kolu Mastersa u Madridu sa 2-0, 6:3, 6:4.

Nadal je oborio i rekord Džona Mekinroa star 34 godine, po broju uzastopno osvojenih setova na jednoj podlozi i postavio novi sa 50 setova osvojenih na šljaci.

Španac je u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << setu pritisnuo Švarcmana već u drugom gemu meča i suočavao ga sa brejk loptama.

Švarcman se izvukao i već u narednom gemu umalo uzeo brejk Rafi. Ipak, 16. igrač sveta je poklekao u šestom i Nadal je sačuvao prednost do kraja seta za 6:3.

U drugom setu je viđen veći otpor Švarcmana. 'Pomogao' mu je i Nadal koji je počeo da greši iz forhenda, pa je Švarcman posle pretrpljenog brejka u petom gemu, uspeo da oduzme servis Nadalu za 4:4.

Međutim, već u narednom ponovo gubi svoj servis i Nadal rutinski rešava pitanje pobednika servis gemom za 6:4 posle sat i 44 minuta igre.

Španski teniser će u narednom kolu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRALJ ŠLJAKE OBORIO NOVI REKORD: Nadal pleše u Madridu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2018

Oboren rekord Džona Mekinroa...Špansi teniser Rafael Nadal plasirao se u naredno kolo Mastersa u Madridu, pobedivši Argentinca Dijega Švarcmana sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4)...SKLANJAJU MU SE SA PUTA: Laslo Đere u polufinalu Rima..LAJOVIĆ PRESREĆAN: Velika pobeda, Novak mi prvi čestitao..Nadal...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.