Radonjić: Nadu niko ne može da nam oduzme

Izvor: RTS, 15.Okt.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Nadu niko ne može da nam oduzme

Dejan Radonjić smatra da, uprkos činjenici da je jedan košarkaš Galatasaraja plaćen kao čitav tim Zvezde, crveno-beli mogu pobediti u Beogradu uz pomoć navijača.

Trener Crvene zvede Dejan Radonjić rekao je da njegovi košarkaši moraju da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi pobedili Galatasaraj na početku Evrolige.

"Galatasaraj, kao i cela Evroliga, jesu jedna velika škola za nas. Ovaj tim Zvezde ima mogućnost da raste i sazreva kroz takve utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nadu niko ne može da nam oduzme i želimo da uz pozitivnu energiju sa tribina odigramo iznad mogućnosti, napravimo podvig i pobedimo tursku ekipu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda će u četvrtak od 20.45 u Areni dočekati Galatarasarj u prvom kolu Grupe D Evrolige.

Radonjić je rekao da je turskim tim izuzetno kvalitetan, ali da je prednost Crvene zvezde "mladost, želja i energija".

"Galatasaraj je bio odlično plasiran u Evroligi prošle sezone. Oni su zadržali osovinu tog ekipa i uz pojačanja iz ove godine su još kvalitetniji. Jasno je o kakvom timu je reč i kakve su mu mogućnosti", kazao je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima, jedan košarkaš Galatasaraja plaćen je kao ceo tim Crvene zvezde, ali "novac ne igra na terenu".

Radonjić je dodao da je zbog povrede nastup Branka Lazića neizvestan, dok je Stefan Jović normalno trenirao i spreman je za utakmicu.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je atmosfera u ekipi "fenomenalna" i da svi košarkaši crveno-belih jedva čekaju prvu utakmicu u Evroligi.

"Došlo je dugo čekana utakmica protiv Galatasaraja. Napravili smo dobru uvertiru sa tri pobede iz tri utakmice i u dobrom raspoloženju, s velikim samopouzdanjem počinjemo Evroligu. Atmosfera sa tribina treba pozitivno da utiče na nas, a ne da nas odnese na drugu stranu", rekao je Mitrović.

On je dodao da je Galatasaraj favorit jer su kvalitet i iskustvo na strani turskog tima, "ali treba da se oslonimo na našu želju i energiju", rekao je Mitrović.

U Grupi D Evrolige, pored Zvezde i Galatasaraja nalaze se još Laboral Kuča, Neptunas, Valensija i Olimpijakos.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.