Radonjić: Imamo plus 11, ali nismo favoriti

Izvor: Press, 07.Apr.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Imamo "plus 11", ali nismo favoriti

Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom je najveće iskušenje u dosadašnjem delu sezone – revanš meč polufinala Evrokupa protiv Uniksa. Crveno-beli u ponedeljak putuju u Rusiju, a pred njima je naporan put, imajući u vidu da prvo lete do Moskvu, gde će provesti nekoliko sati, a tek kasno uveče će stići u Kazanj.
Revanš meč polufinala Evrokupa na programu je u sredu od 17 časova po našem vremenu, a u tom meču izabranici Dejana Radonjića će braniti 11 poena razlike (63:52) iz prve utakmice. Kao i do sada, navijači Zvezde biće u prilici da prate svoj tim u direktnom prenosu koji će obezbediti televizija B92.
Trener Crvene zvezde Telekom, Dejan Radonjić, pred polazak ekipe u Rusiju je pohvalno govorio o ekipi Uniksa:
- Reč je o timu sa kvalitetnim igračima, timu koji ima dobre rezultate i ove i prethodnih sezona. Napravili su tim koji je pokazao da svojim kvalitetom može da igra i jače takmičenje od onog u kome se trenutno nalazi. To su pokazali i kada su igrali sa ekipama koje nastupaju u Evroligi, na svom terenu su kadri da savladaju i najkvalitetnije evropske timove. Iskustvo i kvalitet koje poseduju, zajedno sa činjenicom da igraju na domaćem parketu, realno ih stavlja u poziciju da imaju prostora da mogu da nas savladaju. Ne smemo da razmišljamo drugačije nego sa idejom da pokušamo da budemo konkurentni svih 40 minuta. Ne razmišljamo o koš razlici, već se fokusiramo na to da pametnom igrom stvorimo uslove da na kraju iz meča izađemo zadovoljni – rekao je Dejan Radonjić pre nego što je nastavio:
- Ekipa Uniksa je na svom parketu i na strani pobeđivala ekipe iz Evrolige. Na domaćem terenu su savladali Lokomotivu sa 28 razlike, a Lijetuvos Ritas sa 20. A mi smo igrali protiv tih ekipa pa znamo koliko su one kvalitetne. Bez obzira na sve, idemo u Rusiju da odigramo najbolje moguće. Putujemo kompletni, jedino Ivan Radenović neće biti 100 odsto spreman. Svi ostali će dati sve od sebe da zaustavimo njihov kvalitet. A taj kvalitet ne predstavlja samo Gaudlok koji je sposoban da sam dobija mečeve. Tu su i Eidson, Mekki, Zizis koji je igrao u najboljim evropskim klubovima. Ne treba zaboraviti ni Kajmakoglua koji će sigurno biti mnogo bolji nego što je bio u prvom meču u Beogradu. Naravno, ni ostali igrači Uniksa nisu za potcenjivanje, oni poseduju i kvalitet i iskustvo, a neki od njih su nastupali u klubovima iz samog vrha evropske košarke – izjavio je strateg crveno-belih koji je izneo mišljenje da Zvezda nije favorit:
- Rezultati koje su oni postizali i imena igrača koje Uniks poseduje pokazuje da mi ne možemo biti favoriti. Ali, nadamo se dobrom rezultatu. Evidentno je da Uniks ima kvalitet da pobeđuje evroligaške ekipe sa 15 razlike u gostima, a na domaćem terenu još ubedljivije. Iz tog razloga sasvim je prirodno da se ovako ponašamo – konstatovao je Radonjić. On se zatim osvrnuo na činjenicu da je ovo Zvezdi treće gostovanje u Rusiji ove sezone:
- Nadam se da će aklimatizacija biti adekvatna i da će treći put biti bolje nego što je bilo prethodna dva puta. Postoji taj problem dugačkog putovanja, vremenske razlike, ali ne razmišljamo o tome, niti je to neka vrsta alibija. Recimo, u Novgorodu smo imali problema, kasno smo stigli i zatekli smo temperaturnu razliku od čak 30 stepeni u odnosu na Beograd. Nije to ni malo jednostavno, ali razmišljamo samo o onome što nas čeka na samom terenu, ništa više od toga – izjavio je Radonjić. Trener Zvezde je na kraju dodao da se još ne zna da li će se igrač Uniksa Vujukas oporaviti do revanša:
- Mi imamo naš plan igre, on se neće menjati bez obzira na to da li će on igrati ili ne. Naravno, sem manjih prilagođavanja. Nadam se da ćemo u toku današnjeg dana saznati da li će on biti u sastavu, ali iskreno, nismo se tme previše bavili. Imamo i mi problema tog tipa – zaključio je Radonjić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Uniks "vrućim" lepoticama zove navijače na farbanje pre meča sa Zvezdom

Izvor: Sportal.rs, 08.Apr.2014, 09:27

Ruski Uniks pridaje veliku važnost revanš meču polufinala Evrokupa protiv Crvene zvezde Telekom, koja je na programu u sredu od 17 sati u Kazanju.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.