Radonjić: Četiri pobede nisu dovoljne za Top 16

Izvor: Sportal.rs, 03.Dec.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Četiri pobede nisu dovoljne za Top 16

Tri kola pre kraja košarkaši Crvene zvezde Telekom imaju prvu "meč loptu" za plasman u Top 16 fazu Evrolige. Matematika je jasna i kaže da je ekipi Dejana Radonjića još jedan trijumf u mečevima sa Valensijom, Olimpijakosom i Laboralom, dovoljan za prolaz u drugi krug takmičenja. Iako u nekim kombinacijama vrlo neizvesnog završetka izjednačene grupe D, Zvezda i sa četiri pobede može proći dalje, trener Dejan Radonjić ne misli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << tako.

- Sve ono što sam rekao pre i posle Neptunasa važi i sada: ništa još nije rešeno. A čini mi se da neće biti ni posle Valensije u slučaju da izgubimo. Prošle godine sa četiri pobede nismo prošli dalje, a ni pet nas ne bi odvelo u Top 16. Zato moramo biti obazrivi sa prognozama. Četiri pobede nisu dovoljne za prlazak u Top 16 - rekao je Radonjić.

Pobedom nad Galatasarajem Valensija se sa skorom 2/5 uključila u borbu za prva četiri mesta, ali da bi ostvarila taj cilj potrebne su joj sve tri pobede do kraja, što znači da Beograđane očekuje izuzetno naoštren protivnik u petak.

- Valensija je među četiri ekipe koje se bore za prolazak dalje. Naravno Olimpijakos je već završšo posao i sa prvog mesta ide u narednu fazu takmičenja. Španski tim nije ista ekipa kao na početku takmičenja. To je dokazao pobedom nad Galatasarajem i odličnom partijom u Atini protiv Olimpiajkosa. Postali su konkurentan tim, a da imaju velike ambicije koje žele da sprovedu u delo, potvrdili su dovođenjem Nedovića. Moramo da na njihovu čvrstinu odgovorimo čvrstinom, kvalitetni su i iskusniji od nas, tako da nas očekuje 40 minuta teške borbe - najavio je Radonjić.

Trener Zvezde je rekao da ni u Valensiji neće moći da računa na povređenog Stefana Jovića, koji bi uskoro trebalo da se vrati u pun trenažni proces. Reprezentativac Srbije putovaće sa ekipom u Španiju.

Grupa D, 8. kolo

Galatasaraj - Laboral (petak, 20.15)

Olimpijakos - Neptunas (petak, 20.45)

Valensija - Crvena zvezda Telekom (petak, 21)

TABELA: Olimpijakos 6/1, Crvena zvezda Telekom 4/3, Laboral 3/4, Galatasaraj 3/4, Neptunas 3/4, valensija 2/5.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Radonjić o Top 16: Ne zaboravimo prošlu godinu

Izvor: Mondo, 03.Dec.2014

Trener Crvene zvezde Telekom opominje pred put u Valensiju: "Ni pet pobeda nam 2013. ne bi bilo dovoljno za plasman"...Foto: MN Press..Posle naporne i uspešne nedelje, okončane pobedama u dva ABA derbija i u 7. kolu Evrolige, košarkaši Zvezde u sredu ponovo kreću na put. "IZGUBILI SMO VELIKOG TRENERA"..KK...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.