Radno vreme u Brazilu se prilagođava mečevima ženske reprezentacije na Mundijalu

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 15:59

Radno vreme u Brazilu se prilagođava mečevima ženske reprezentacije na Mundijalu

Ministarka za menadžment i inovacije u Vladi Brazila Ester Dvek odredila je novo radno vreme za sve zaposlene iz državnog sektora zbog mečeva fudbalerki.

Tako će zaposleni na dan kada fudbalska selekcija bude igrala svoje mečeve na Mundijalu rano ujutru moći da dođu na posao tek dva sata po završetku mečeva nacionalnog tima.

Svetsko prvenstvo za žene održava se u Australiji i Novom Zelandu, većina mečeva će se igrati u ranim jutarnjim satima po brazilskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremenu i otud je Vlada ove zemlje izašla u susret svim ljubiteljima fudbala, ali je i predupredila moguća kašnjenja na posao.

Objavljeno je da će zaposleni moći da dođu na posao u 11 sati u danu kada reprezentativke budu igrale meč od 07:30 sati, a pošto će igrati utakmice i od 08:00 sati, tog dana će zaposleni imati dodatno pomeranje početka radnog vremena - u 12 sati.

U Brazilu vlada veliko interesovanje za Svetsko prvenstvo za žene i za mečeve ove selekcije.

Brazilke su rekorderke u Južnoj Americi po broju osvojenih titula kontinentalnih prvakinja (ukupno osam) međutim nemaju nijednu svetsku titulu - tek jedno finale igrala je ova južnoamerička selekcija.

Prvi meč Brazilke igraju u ponedeljak protiv Paname, potom sa Francuskom i Jamajkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.