Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2021, 23:47

Radnik ima Makarićevog naslednika, Vujnović junak Zmajeva

Dve pobede gostiju na otvaranju 6. kola Superlige

Mukama Mladosti ne nazire se kraj, a ponor ka kojem padaju Lučanci produbio je Radnik nanevši im peti poraz (0:2) u sezoni. Domaćin je susret otvorio motivisan da upiše prve bodove u prvenstvu, međutim nakon uvodne poletne igre izabranici Ivana Stefanovića su prepustili polje gostima koji su neposredno pred odmor imali stopostotnu šansu, ali je Viktor Lukić loše reagovao u situaciji kada je lopta već praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bila viđena u golu Mladosti.

Odnos snaga iz završnice prvog poluvremena vladao je i u drugom delu igre, a Surduličani su na krilima Uroša Milovanovića stigli do druge uzastopne pobede.

Mladi napadač iskoristio je na idealan način upražnjeno mesto nakon odlaska Milana Makarića i potvrdio da će biti pravi naslednik najboljeg strelca Superlige u prethodnoj sezoni.

Centarfor Radnika upisao se u strelce u 49. minutu kada je iskoristio lošu reakciju golmana Milovića i štopera domaćina, te je stigao do trećeg gola u sezoni, nakopn što je pogađao mreže Radničkog iz Niša i Kragujevca.

Vrlo dobro veče Milovanović je upotpunio asistencijom u 59. minutu za Subotića koji je udarcem sa ivice šesnaesterca naplatio grešku Bahe kojoj je prethodio napad Radnika.

Dva gola vođstva bila su povod ekipi iz Surdulice da se povuče, a sjajnom intervencijom posle udarca Kijevčanina Ranđelović je sprečio Mladost da stigne makar do počasnog pogotka.

Posle tri gostovanja praznih šaka, Voždovac je minimalcem (1:0) u Gornjem Milanovcu stigao do prvih bodova na strani, a pobedu je potpisao Nikola Vujnović.

Napadač koji je u prethodnom kolu sa dva pogotka nagovestio ulazak u formu i doneo svom timu tri boda protiv Novog Pazara ponovo je izrastao u heroja i to sjajnim udarcem u 62. minutu.

Gomaćinu oastaje žal za brojnim neiskorišćenim šansama među kojima je svakako najbolju imao Fićović čiji je udarac iz izgledne pozicije odbranio Preković, a na strani gostiju bila je i Fortuna imajući u vidu da je Metalac u prvom poluvremenu pogodio prečku.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Mladost - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 49, Subotić 59/

Metalac - Voždovac 0:1 (0:0)

/Vujnović 62/

Subota

16.55: (4,40) Radnički Kragujevac (3,50) Čukarički (1,85)

19.00: (1,27) Crvena zvezda (5,50) TSC Bačka Topola (12,0)

Nedelja

16.30: (1,65) Vojvodina (3,80) Novi Pazar (5,50)

18.00: (2,25) Spartak (3,30) Napredak (3,25)

21.00: (9,00) Kolubara (4,60) Partizan (1,38)

Ponedeljak

17.30: Radnički Niš - Proleter

***Kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.