Radnički fantastičan u Splitu – Uleb kup obezbeđen !!!

Izvor: KGsport.info, 14.Mar.2013, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički fantastičan u Splitu – Uleb kup obezbeđen !!!

Košarkaši Radničkog u okviru predposlednjeg kola ABA lige, sjajnom igrom u drugoj i trećoj deonici ubedljivo nadigrali domaći Split i obezbedili mesto u Evropskim takmičenjima naredne sezone.  Aleksandar Ćapin zbog povrede nije igrao. Sledi Zvezda, ambicije rastu. 
Neigranje Aleksandra Ćapina i Nenad Miljenović u startnih pet u jednoj ovakvoj utakmici iznenadili su mnoge, ali ne i Miroslava Nikolića. Splićani su takođe bili >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u čudu, verovatno se spremajući za Ćapina na poziciji „jedan“, pa je Radnički na samom početku poveo sa ubedljivih 10:2. Međutim, domaći se brzo vraćaju u igru i odlaze na +6 u jednom momentu.
Emening i Borisov, uz sjajnu partiju Teriko Vajta, vraćaju Radnički u život i nadanja, a zatim Radnički sjajnom serijom 21:4 odlazi na veliki rezultatski plus, bez svog najboljeg igrača i jednog od najkorisnijih igrača ABA lige, Ćapina, bez Bojana Krstovića, Vortingtona, Varde…
Stefan Birčević je nastavio sjajnu rolu iz prve deonice, i veći deo utakmice nije promašio „iz igre“, a do samog kraja je promašio samo jedan šut za tri poena, ubacivši pritom ukupno 14 poena uz devet skokova.
Radnički je držao sigurno prednost na oko 20 poena, a gosti su se prilično ispromašivali. Na polovini poslednje deonice bilo je ogromnih 43:70 u korist gostiju pa se pitanje pobednika nije više postavljalo.
Radnički je imao velikih 58% šuta iz igre (šut za dva i za tri poena), uz 32 skoka i deset asistencija, što je bez Aleksandra Ćapina, dobra brojka. Domaćini su imali čak 19 izgubljenih lopti, a kada se tome pridoda i 12 ukradenih Radničkog, stiče se utisak da nisu mogli ozbiljnije da pariraju Kragujevčanima.
Najefikasniji kod pobednika bio je Teriko Vajt sa 22 poena, a uz njega su se istakli i Birčević sa 14 poena i devet skokova, zatim Borisov sa 11 poena i Metju Emening sa 10 postignutih koševa uz šest skokova.
Kod domaćina, najefiaksniji je po običaju bio „stari lisac“ Vedran Vukušić sa 16 poena, dok je uz njega, među istaknutijima, po običaju bio i Ivan Mimica, sa 13 postignutih poena. Sjajnu rolu je imao mladi Toni Katić, koji je sa nepunom 21 godinom zabeležio 9 poena, 5 asistencija i četiri ukradene lopte.
Košarkaši kragujevačkog tima će netremice gledati utakmicu između Budućnosti i Crvene Zvezde u subotu uveče, kada bi već moglo mnogo toga da bude jasno, što se konačnih pozicija na tabeli tiče.
Hala: U Splitu.
Gledalaca: 1000.  Sudije: Javor Damir, Petek Saso, Majkic Mario
KK Split : KK Radnički 63:81 (22 : 18,  8 : 24, 13 : 22, 20 : 17.)
KK Split: Subotić, Reinholt 2, Katić 9, Kraljević 6, Markulin 6, Dijan, Sobin 8, Mimica 13, Marineli, Siriščević 3, Vukušić 16, Bender.
KK Radnički: Miljenović 2, Sinovec 2, Ćapin, Jović, Marković 8, Emening 10, Birčević 14, Borisov 11, Dimić 1, Mijatović 9, Vajt 22, Vizer 2.
Radnički u poslednjem kolu dočekuje ekipu Crvene Zvezde, u hali Jezero, u subotu 23.marta od 20h. 
Foto: Zoran Petrović

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.