Radionice čitanja za najmlađe Somborce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionice čitanja za najmlađe Somborce

"Više od čitanja", radionice namenjeni najmlađim članovima Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru održavaju se već četvrtu godinu za redom. Programi se sprovode svake srede, a sastoje se od održavanja raznovrsnih radionica, čitanja knjiga, crtanja, gledanja crtanih filmova…

Nove zanimljive priče, saznanja, igra, druženje, crtanje, ilustracije pesmama i bajki deo su bogatog programa letnjih radionica somborske dečije biblioteke. Maštoviti sadržaji privlače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << punu salu polaznika među kojima je i najmlađa petogodišnja Dunja Trkulja.

"Mi tu radimo svašta: učimo neke stvari koje će nam biti bitne za naš život, prvo nam čitaju pa onda radimo sve ostalo", kaže Dunja.

Letnje radionice "Više od čitanja" postoje već četvrtu sezonu i imaju svoje stalne polaznike.

"Dolazim ne samo da bi iskoristio vreme, već i da nešto pravim, da se igram i družim, da se čitaju knjige", objasnio je Uroš Lukač koji već četvrtu sezonu redovno dolazi na radionice.

"Dolazim jer volim da čitam knjige i volim da radim jer sam kreativna i volim da stvaram kada mi se ukaže prilika. Svaki put kad dođemo nešto novo naučimo i to me razveseljava", naglasila je jedanaestogodišnja Sara Radičev.

"Imam dva razloga, baš ne volim biti sa svojom sestrom a drugo volim da seckam, pravim, čitam a volim i biblioteku", objasnio je desetogodišnji Lazar Mandić.

"Već sam se oduševila koliko ovde ima dece a ja dolazim da bi se zabavila i da bi mnoge stvari naučila", kaže Jana Savić.

Program letnjih radionica zabavnog i edukativnog karaktera je postao tradicija biblioteke i zajednički je osmišljen je od strane bibliotekara dečijeg odeljenja.

"Na prvom mestu je nama knjiga u ruci! To je početno i završno! Deca očekuju da im se nešto pročita. Polazimo od toga da smo i sami voleli, kad smo bili mali, da nam bake, deke, mame, tate pročitaju nešto, oni tako ulaze u svet mašte, doživljavaju likove iz priče, pesme, bajke i tako ih uvodimo u svet bibliotekarstva", objasnila je Maja Vlajnić, bibliotekarka na dečijem odeljenju biblioteke "Karlo Bijelicki".

Druženje najmlađih sa bibliotekom ne završava letnjim radionicama. Već od početka nove školske godine, u saradnji sa predškolskom ustanovom "Vera Gucunja" i somborskim osnovnim školama, mališanima će biti ponuđeni novi sadržaji prilogođeni kako školskom programu tako i njihovim interesovanjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.