Rabrenović: Vojvodina će možda imati svog kandidata

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Avg.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rabrenović: Vojvodina će možda imati svog kandidata

Generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović rekao je da nije iznenađen odlukom Tomislava Karadžića da napusti mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije i da će njegov klub možda imati i svog kandidata za novog predsednika.
Naš stav se zna, oduvek je isti. Vojvodina je godinama nezadovoljna radom FSS, to nije novo… Kad smo mi imali ogromnih problema na finalu Kupu, niko se nije okrenuo – rekao je Rabrenović agenciji Beta.
Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << FSS Tomislav Karadžić je saopštio da će se u decembru, po završetku jesenjeg dela sezone, povući sa funkcije, navodeći da ne želi da doprinosi podelama u srpskom fudbalu. Rabrenović je naveo da su u Savezu neophodne promene.
Kod nas kao da je Savez formirao klubove, a ne klubovi Savez. Uvek sve zavisi nešto od Saveza, a ne od klubova – rekao je Rabrenović.
Kasni se s promenama, koje bi nas približile načinu organizacije evropskih fudbalskih federacija. Nigde u svetu članovi najvišeg tela fudbalske ogranizacije nisu članovi najvećih klubova kao kod nas. Kod nas je obavezno da Zvezda ima dva člana, da Partizan ima dva člana, Jagodina jednog… To je nezamislivo. Ti ljudi koji sede u vrhu fudbalskih federacija Evrope moraju da budu nezavisni koji se brinu o savezu, a ne o svojim klubovima – objasnio je Rabrenović.
Karadžić je u otvorenom pismu javnosti naveo da će, u skladu sa statutom FSS-a, po završetku jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj će se povući s mesta predsednika FSS.
Rabrenović je dodao da niko ne može da zna šta će se desiti na Skupštni FSS i da je demokratsko pravo svakog da predloži svog kandidata, a ne da se unapred zna ko će biti predsednik.
Vojvodina će podržati onog kandidata u kog bude imala poverenja da može da vodi FSS, a možda će imati i svog kandidata – rekao je generalni sekretar Vojvodine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Vojvodina predlaže kandidata?

Izvor: Sportske.net, 26.Avg.2013

Dok se u javnosti spekuliše o tome ko će naslediti Tomislava Karadžića i dok se kao glavni kandidat izdvaja Dragan Džajić, iz Vojvodine stižu nagoveštaji da će i ovaj klub imati svog kandidata za predsednika FSS.

Nastavak na Sportske.net...

Možda i Voša predloži kandidata za predsednika FSS

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2013

Generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović rekao je da nije iznenađen odlukom Tomislava Karadžića da napusti mesto predsednika FSS i nagovestio da bi njegov klub mogao da ima svog kandidata za novog predsednika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.