RS: Opozicija zakazala proteste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Opozicija zakazala proteste

Opozicioni Savez za promene zakazao je 14. maja u Banjaluci veliki narodni protest zbog, kako je navedeno, katastrofalnog stanja u koje je aktuelna vlast u RS dovela taj entitet BIH.

U proglasu koji je objavila opozicija navedeno je da će protesti biti nenasilni i da su zakazani u skladu sa zakonom.

Protesti su zakazani da bi se čuo glas ogromne većine građana Republike Srpske, nezadovoljnih stanjem u kojem žive, i da je to protest protiv "veleizdajnika, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uništili ekonomsku, a time uništavaju i biološku supstancu Republike Srpske".

U proglasu piše da će to biti protest protiv "kriminalaca na najvišim položajima, poskupljenja struje, rasprodaje prirodnog bogatstva, korumpiranih 'papaka' u politici, onih koji su u svoje džepove stavili novac od podsticaja za poljoprivredu, boračkih dodataka, invalidnina i drugih davanja koja pripadaju narodu".

Opozicija je navela da se radi i o protestu protiv protiv gaženja radničkih i ljudskih prava, velike nezaposlenosti i nepotizma, pljačke građana od strane banaka, dužničkog ropstva u koje nas vodi vlast, zloupotrebe javnih preduzeća i uništavanja banaka.

Ptotest je, kako se ističe, zakazan i zbog ponižavanja boračkih kategorija i njihovih porodica, katastrofalnog stanja u zdravstvu, uništenog visokog školstva.

"Kratko rečeno, to je protest protiv onih koji uništavaju temelje i kradu budućnost Republike Srpske", stoji u proglasu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opozicija zakazala proteste protiv vlasti za 14. maj

Izvor: Blic, 03.Maj.2016

Opozicioni Savez za promene zakazao je 14. maja u Banjaluci veliki narodni protest zbog, kako je navedeno, katastrofalnog stanja u koje je aktuelna vlast u RS dovela taj entitet BIH...U proglasu koji je objavila opozicija navedeno je da će protesti biti nenasilni i da su zakazani u skladu sa zakonom...Protesti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.