REZZIME DANA (subota): Čelsi i Real pocepali tikete

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REZZIME DANA (subota): Čelsi i Real pocepali tikete

Pročitajte ko vam je 13. januara doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

EIBAR - ATLETIKO >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << MADRID (tip 2, kvota 2,10) - rezultat 0:1

Nije lepo, ali je korisno. I donosi bodove. Tako igra Atletiko Madrid i čini se da je Čolo Simeone ponovo uspeo da dovede ekipu ne željeni i prepoznatljivi nivo ili je na dobrom putu da to uradi. Madridske Jorgandžije u gostima su pobedile Eibar. Golman Jan Oblak ispred sebe očigledno ponovo ima pravi zid, a u napadu će već Atletiko nekako da se snađe. Tako je bilo i večeras u srcu Baskije. U 27. minutu proradila je Atletikova francuska veza u navali - Antoan Grizman je asistirao, a Kevin Gameiro postigao gol. U drugom poluvremenu su gosti čuvali prednost, a Eibar je napadao.

NICA - AMIJEN (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:0

Bitku za Evropu nastavila je Nica koja je na svom terenu bila bolja od Amijena sa 1:0. Pjer Le Melu je u 66. minutu iskoristio dobro dodavanje San Maksimana i rešio pitanje pobednika. Mučio se domaćin da probije bedem gostiju više od sat vremena, ali je poklekao onda kada je delovao najsigurnije. Do kraja meča Nica je smanjila tempo i rutinski privela meč kraju.

TOTENHEM - EVERTON (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 4:0

Pevci su potpuno rasturili oporavljeni, ali ipak nedovoljno kvalitetni sastav Sema Alardajo. U tome je prednjačio sjajni Hjon-Min Son, strelac prvog, ukupno osmog gola u sezoni, asistent kod prvog Kejnovog gola, ali i začetnik najlepše akcije na utakmici, koju je Kristijan Eriksen u 81. minutu pretvorio u četvrti pogodak svog tima, nakon sjajnog dodavanja petom Dele Alija. Na ovom susretu Hari Kejn je sa dva pogotka u pobedi nad Evertonom prestigao čuvenog Tedija Šeringema i izbio na čelo klupske liste strelaca u istoriji Premijer lige sa 98 postignutih golova.

RB LAJPCIG - ŠALKE (tip GG, kvota 1,58) - rezultat 3:1

Stvari su opet na svom mestu, barem iz perspektive Lajpciga, koji je u velikom derbiju 18. kola porazio Šalke i pretekao ga na drugom mestu tabele Bundeslige. Bikovi su bili bolji, a čak i kada ih je solidni protivnik pritisnuo znali su na vreme da mu spakuju golove i reše meč u svoju korist. Zasluženo. Bikovi su potpuno nadigrali Šalke večeras.

MEGA BEMAKS - BUDUĆNOST (tip bezh2, kvota 1,55) - rezultat 83:94

Kako zaustaviti Budućnost? U ovom trenutku taj poduhvat liči na nemoguću misiju, u šta su se uverili i igrači Mega Bemaksa, koji su se u jednom trenutku utakmice ponadali da bi mogli do velikog skalpa, ali je lider ABA lige kasnije prelomio utakmicu u svoju korist, stigao do 14. pobede i spokojno čeka sutrašnji derbi između Crvene zvezde i Cedevite. Ekipa Dejana Milojevića je blistala u prvoj četvrtini, kada je ubacila 31 poen, ali je onda proradila odbrana gostiju, a zatim i šut za tri poena, koji je u drugom poluvremenu potpuno srušio sve nade domaćina u Sremskoj Mitrovici.

PRECRTANO:

ČELSI - LESTER (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 0:0

Najigraniji par dana nije zaokružen! Ponovo je Čelsi pružio slabu partiju, čak je Lester u većem delu utakmice bio i opasniji rival, pa je odbrana Plavaca bila na ozbiljnim iskušenjima pred naletima Džejmija Vardija i Rijada Mareza. Domaćin je preuzeo inicijativu tek kada je stekao brojčanu prednost, odnosno od 68. minuta. Tada je drugi žuti karton zbog neopreznog starta zaradio Bendžamin Čilvel. Dobru šansu za Čelsi u 78. minutu propustio je Timue Bakajoko pošto je njegov udarac završio malo iznad prečke. A u trećem minutu sudijske nadoknade vremena Markos Alonso je lepo izveo slobodan udarac, ali je Kasper Šmajhel paradom sačuvao mrežu.

NJUKASL - SVONSI (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 1:1

Njukasl se sapleo o fenjeraša. Svonsi je osd starta delovao kao tim koji je stigao na sever Engleske da ne izgubi, i u toj nameri je uspeo. Gosti su na odmor otišli zadovoljniji, a posle 15 minuta drugog dela bili su još srežniji pošto su stekli prednost. Aju je u 60. minutu matirao Darloua. Ipak, radost Svonsija trajala je samo osam minuta pošto je Hoselu poravnao, ali Njukasl je i pored sijaset prilika do kraja susreta ostao bez celog plena.

REAL MADRID - VILJAREAL (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 0:1

Gosti sa Madrigala su zrelo odigrali na Santijago Bernabeuu, branili su svoj gol i strpljivo čekali priliku da kazne protivnika, a onda su je iskoristili u 88. minutu, kada je mladi Pablo Fornals lobovao Kejlora Navasa i svoj tim približio na samo bod udaljenosti od večerašnjeg protivnika. Real je stvorio veliki broj prilika, imao potpunu terensku inicijativu, ali u isto vreme demostrirao i totalnu nemoć, što mu se na kraju obilo o glavu. Ipak, Kraljevski klub nije imao ni sreće, tu se pre svega misli na prvo poluvreme kada je nekoliko čudesnih intervencija zabeležio Serhio Asenho.

MONPELJE - MONAKO (tip 2, kvota 2,65) - rezultat 0:0

Najbolja odbrana Lige 1 zaustavila je i Kneževe! Monpelje je na svom terenu odigrao bez golova sa Monakom u utakmici 20. lige francuskog šampionata. Prvo poluvreme pripalo je domaćinu, koji je bio daleko opasniji, dok je u nastavku Monako imao više od igre i mogao je do celog plena. Naročito u finišu, kada su čak trojica igrača Monpeljea morala žrtvuju kartone kako igrači gostiju ne bi ozbiljno ugrozili njihov gol.

NOTINGEM FOREST - ASTON VILA (tip GG, kvota 1,83) - rezultat 0:1

Notingem je napadao, imao mnogo veći posed lopte, ali se Vila radovala. Gosti iz Birmingema materijalizovali su prvu pravu priliku, i to u 18. minutu, kada je Snodgras pravovremeno uposlio Hogana za radost gostiju. Domaći tim pojačao je gas, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol rivala. Nedostajalo je jednostavnosti pri završnici, jer su Šumari previše komplikovali sa udarcima. Na kraju, bez uspeha.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.