REVOLUCIONARNA ODLUKA: Ponavlja se derbi meč zbog greške iz VAR sobe

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2024, 16:23

REVOLUCIONARNA ODLUKA: Ponavlja se derbi meč zbog greške iz VAR sobe

Ako se često bude događalo...

Utakmica belgijskog prvenstva između Anderlehta i Genka, koja je odigrana 23. decembra, biće ponovljena jer je utvrđeno da je VAR odluka uticala na ishod meča.

Anderleht je na kraju slavio rezultatom 2:1 golom Anersa Drajera u prvom minutu nadokande.

Razlog zbog kojeg će meč biti ponovljenje situacija iz 23. minuta kada je Genkov napadač Jira Sor postigao gol.

Golman Anderlehta Kasper Šmajhel je odbranio penal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Brajanu Hejnanu, a Sor je prvi stigao do odbijene lopte i poslao je u gol.

Sudije u VAR sobi su tada reagovale i javile glavnom sudiji utakmice Natanu Verbomenu da je Sor ušao u šesnaesterac pre nego što je Hejnan šutirao, te da se gol treba poništiti.

Osim Sora, u kazneni prostor pre izvođenja penala ušla su i dvojica igrača Anderlehta, a prema pravilima u takvom slučaju se penal morao ponoviti, a ne poništiti pogodak.

Genk je zbog toga uložio žalbu, a Disciplinska komisija belgijskog prvenstva je utvrdila da je Genk u pravu i da se kazneni udarac morao ponoviti, te je donela odluku da se čitava utakmica mora ponovo odigrati.

Revolucionarna odluka i biće mnogo problema ako se često bude događalo ovakvo nešto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Treća provera, drugi poraz niškog Radničkog u Turskoj

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jan.2024

Golom u 89. minutu češki klub Slovačko slavio je rezultatom 1:0 protiv Radničkog iz Niša na pripremama u Turskoj. Ovo je treća prijateljska utakmica Nišlija, posle prvog trijumfa, ovo je drugi poraz...Jedini gol na meču viđen je u finišu meča, a delo je Kvasine u 89. minutu...Poslednja provera...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.