REŠIO DA PROGOVORI: Đuričić o ODLASKU iz Humske i ODNOSU sa Savom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 10:38

REŠIO DA PROGOVORI: Đuričić o ODLASKU iz Humske i ODNOSU sa Savom!

Iskusni stručnjak napustio crno-bele.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da se Milan Đuričić nedavno rastao sa Partizanom. Odlaskom iskusnog stručnjaka poklopilo se i rezultatsko "posrnuće" crno-belih, koji su posle bledog izdanja u Kruševcu poraženi od Novog Pazara.

Bajern – Čelsi

Nema dileme da Bajern ide u četvrtfinale Lige šampiona – u prvom meču osmine finala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobedio je Čelsi u Londonu sa 3:0 i večeras (21.00) samo treba da završi posao. Kec je 1,38, dvojka 7,75, a GG3+ 1,92.
 Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern – Čelsi.

I pored toga, sada već bivši saradnik Sava Miloševića ubeđen je da Parni valjak ne treba da brine za budućnost.

- Možda će nekog moje reči razočarati, ali Partizan ima najbolji tim u zemlji - ubeđen je Đuričić, u čije su se ideje Grobari zaljubili.

Usledilo je potom objašnjenje:

- Da li je potrebno pojačati konkurenciju? Naravno! Poenta je da se crno-beli vrate na ono što su bili. Da postanu tim. Svi kao jedan da žele isto, kako bi vratili Partizan na pobedničku i stazu lepih igara. Što nije lako. Kao najveći zaljubljenik u igru, sve vreme bitisanja u Humskoj posvetio sam ideji modernog, dopadljivog fudbala. Prošle godine na Zlatiboru rekao sam mom prijatelju Miloševiću „Ne znam da li ćemo biti šampioni, ali garantujem da ćemo igrati najbolje u Srbiji“. Možda je prepotentno, ali u toj misiji smo uspeli.

Navijači Partizana su bili u čudu zbog odlaska, trener sa PRO licencom otkrio je razloge zbog kojih se odlučio na taj potez.

- Posle finala kupa Savo je izjavio kako u budućnosti nećemo igrati lepo za oko, već na rezultat. Legitimno. Da li će Partizan igrati onako? Neće! Ta izjava dva dana posle poraza od Vojvodine navodi na zaključak da će više voditi računa o rezultatu. Milošević je šef, njegova je poslednja i to je u redu. Period pred nama će pokazati da li je u pravu ili ne. Potrebno je da istraje na svojim idejama, odlika ozbiljnog trenera je doslednost, da ubedi druge da je u pravu. Zato ga podržavam. Jedino što ja nikad neću odustati od lepog fudbala. Deo je mene.

Mnoge pristalice crno-bele boje su u bojazni da će bez Đumija ekipa izgubiti prepozantljivost i kreativnost.

- Nije lako podneti poraz od Novog Pazara, ali je prerano donositi zaključke. Navijači Paritzana ne smeju biti nestrpljvi. Uprava je donela zrelu odluku pruživši podršku Savu Miloševiću i stručnom štabu.

Kao i tokom cele trenerske karijere, Đuričić je stao u zaštitu prvotimaca:

- Smeta mi kad se samo oni označavaju krivcima. Ne može biti... Odgovornosti bi trebalo da se prihvate svi ravnomerno. Da se uhvate u koštac s problemom i pokušaju da ga reše. Zato, maksimalna podrška Miloševiću i stručnom štabu. Jedna poraz nije propast. Velika je opomena, ali nije smak sveta. Hajde da budemo strpljivi, iako nama Srbima to nije karakteristika, da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu - istakao je Đuričić, a potom nastavio u istom tonu:

- Sa Miloševićem se nikad nisam posvađao, smatram ga prijateljem do kraja života, ali nikad više neću biti pomoćnik. Pristao sam da budem njemu i nikom više. Da je bilo nesuglasica – bilo je, ali su iza nas. Došao sam sa najboljim namerama, otišao sa najlepšim uspomenama. Sve ostalo je nebitno.

Kruže priče da trener Partizana nekoliko puta nije usvojio vaše predloge. Poslednji put se, navodno, to dogodilo u finalu kupa na "Čairu"?

- Često se nismo slagali, ali smo uvek u javnost izlazili zajedno. Druge su okolnosti mog odlaska. Savo je šef, njegova je poslednja. Da li me je uvek slušao? Nije. Uvek sam otvoreno govorio ono što mislim. Istinita je i njegova izjava kako bi neko pomislio da u našoj svlačionici izbija Treći svetski rat kakve smo razmene mišljenja imali. Samo s jednim ciljem, da dođemo do igre. Kazaću vam, na primer, da sam bio protivnik toga da igramo u srednjoj zoni.

Na šta konkretno mislite?

- Srednja zona znači da se po završetku napada ide na srednji deo terena i tu čeka rival. Protivio sam se tome. Bio sam za opciju da po gubitku lopte odmah izađemo visoko i vratimo je u naš posed u roku od pet, šest sekundi. Ako smo u nekom prostoru izgubili loptu mislio sam da je najbolje da je što pre vratimo u taj prostor. Tu se nismo saglasili.

Da li vas je Milošević kontaktirao u poslednjih mesec dana, potražio savet, konsultaciju?

- Ne.

Đuričić je na kraju imao poruku za doskorašnje kolege:

- Savu, stručnom štabu i Partizanu želim da se vrate na kolosek pobeda. Poraz u Pazaru je incident, uveren sam da se neće ponoviti. Dolazim protiv Javora da ih podržim - kaže Milan Đuričić.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALERI KAKVIH NEMA: U PSŽ-u povređene sve ZVEZDE, od danas i trener u GIPSU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020

Parižani u problemu pre meč sa Atalantom...Pariz Sen Žermen ima velikih problema sa povredama uoči meča sa Atalantom u okviru 1/4 finala lige šampiona koji je na programu u sredu...Najveća briga je povreda Kilijana Mbapea, a Marko Verati i Lajvin Kurzava su pod velikim znakom pitanja. Toma Munije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.