Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 20:45

Pustili ga da šutira slobodnjake, a nikad gol nije dao

Mbape privilegovan, Grizmanu ostaju samo centaršutevi

Novi poredak u reprezentaciji Francuske. Bar kad su slobodni udarci u pitanju. Antoan Grizman je smenjen, novi izvođač je – Kilijan Mbape.

Mladi as Pari Sen Žermena izborio se za privilegovan status kod selektora Didijea Dešana, koji mu na sve načine ugađa. Do te mere da je na meču drugog kola Prvenstva Evrope, protiv Mađarske u Budimpešti, prepustio 22-godišnjem napadaču da šutira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz slobodnih udaraca, a kako javljaju mediji iz zemlje aktuelnog prvaka sveta ta praksa će važiti i ubuduće.

Šta je tačno navelo Dešana na rokadu nije poznato, ali egocentrik kakav je Kilijan Mbape dobio je pažnju za kojom je vapio. Reklo bi se, nezasluženo, jer u karijeri – ako je verovati specijalizovanom sajtovima – nikad nije dao gol na taj način. Za razliku od ostalih reprezentativaca koji makar imaju neki učinak kad je ta kategorija prekida u pitanju. Primera radi, Antoan Grizman je dao sedam golova iz slobodnih udaraca, Luka Dinj dva, Pol Pogba jedan, dok je, recimo, Karim Benzema u Realu počeo da puca sa distance tek kad je Kristijano Ronaldo otišao u Juventus, ali se nije proslavio.

Evo kako to izgleda na grafičkom prikazu...

Grizmanu za utehu, Dešan je članu Barselone ostavio izvođenje slobodnih udaraca sa strane, iz pozicija označenih za centaršut u kazneni prostor. Mbape će pucati iz izglednih situacija za gol. Da li će pogoditi, možda već protiv Portugala, u poslednjem meču grupne faze (sreda, 21.00)?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.