Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 17:37

Puče Spartak posle pet kola, Rostov ponovo otrov za lidera (VIDEO)

Ahmat u Groznom savladao Krasnodar

Moskovski Spartak bi u nedelju popodne mogao da ostane bez prvog mesta na tabeli! Posle pet uzastopnih kola bez poraza i četiri pobede, Spartaku je pomalo neočekivano usred Moskve presudio Rostov s minimalnih 1:0 (1:0).

Puleni legendarnog Valerija Karpina nastavili su tako da beleže rezultate iznad očekivanja, jer su ostali u realnoj trci za plasman u evropska takmičenja naredne sezone. Zato ne iznenađuje trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na gostovanju prvoplasiranom timu Premijer lige. Jedini pogodak na meču viđen je već u 26. minutu, kada je Pavel Mamajev iskoristio oštru loptu Romana Jeremenka s desnog boka posle akcije koja je počela na suprotnoj strani. Odbrana Spartaka uspela je nakratko da se odbrani od naleta rivala, ali je samo momenat nepažnje doveo do toga da Mamajev jednim dodirom matirao Aleksandra Maksimenka.

Spartak je u nastavku utakmice prešao u totalnu ofanzivu, imao veći posed lopte i nekoliko opasnih šuteva, ali crveno-belima nije pomoglo ništa. Pa čak ni to što je bosanski štoper Denis Hadžikadunić u 76. minutu morao ranije pod tuš zbog drugog žutog kartona zbog oštrog starta u kojem je deblji kraj izvukao Aleksandar Sobolev.

Još veće iznenađenje priredio je Ahmat u okršaju protiv Krasnodara u Groznom trijumfom rezultatom 2:0 (0:0)!

Drugu godinu zaredom Ahmat je odbranio svoj dom i to bez primljenog gola, dok je Krasnodar zabeležio treći uzastopni poraz u svim takmičenjima, posle neuspeha protiv Spartaka i Čelsija kod kuće. Krasnodaru je ovo treći poraz u četiri kola Premijer lige!

Ahmat je favorizovanog rivala nadigrao u završnih pola časa. Prvo je reprezentativac Venecuele Vilker Anhel zatresao mrežu u 67. minutu posle velike gužve u kaznenom prostoru zbog kornera s desne strane i golmanovog odbitka, da bi nedugo zatim Brazilac Ismael Silva Lima iskoristio lukavo proigravanje Artema Polijarusa na ivici kaznenog prostora kako bi definitivno overio tri boda i to sa stilom.

RUSIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Rubin – Arsenal Tula 3:1 (2:0)

/Starfelt 20, Despotović 22, Bakajev 53 – Pančenko 83/

Ahmat – Krasnodar 2:0 (0:0)

/Anhel 67, Silva Lima 82/

Spartak Moskva – Rostov 0:1 (0:1)

/Mamajev 26/

17.00: (2,70) Soči (3,00) Lokomotiva Moskva (2,85)

Nedelja

10.00: (2,75) Ufa (2,75) Ural (3,00)

12.00: (6,50) Himki (4,20) Zenit (1,52)

14.30: (8,00) Rotor (4,40) CSKA (1,43)

17.00: (4,70) Tambov (3,40) Dinamo Moskva (1,83)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.