Prvi put posle 2002. Mančester - Arsenal u radni dan

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put posle 2002. Mančester - Arsenal u radni dan

Mid-vik derbi na Old Trafordu u 15. kolu Premijer lige (21 čas).

Kada su se Mančester junajted i Arsenal prethodni put sastali u engleskom prvenstvu preko nedelje, londonski tim je pobedio s 1:0 golom Francuza Viltora koji je u 56. minutu savladao zemljaka Barteza na golu domaćina. Bio je 8. maj 2002, pretposlednje kolo, a Arsenal bi postao prvak i da je odigrao nerešeno.

That time we won the premierleague at Old Trafford

Tomorrow, we're back there for >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << #MUNARS pic.twitter.com/50Jj958Etv— Arsenal FC (Arsenal) December 4, 2018

Posle toga Arsenal je još samo jednom slavio u Teatru snova u prvenstvu. I u septembru 2006. je bilo 1:0, a mrežu je zatresao Adebajor u 86. minutu. Zatim je odigrano 11 premijerligaških susreta u Mančesteru. Domaćin je pobedio osam puta, a triput je bilo nerešeno. U prošloj sezoni, poslednjoj francuskog trenera Arsena Vengera na Arsenalovoj klupi, "crveni đavoli" su pobedili s 2:1.

Sada se Portugalac Žoze Murinjo nadmudruje sa Špancem Unajom Emerijem. Dok je Murinjo trenirao Real (2010-13), a Emeri Valensiju i Sevilju, sastali su se pet puta u španskoj ligi. Sadašnju Junajtedov strateg je imao četiri pobede, a njegov kolega jednu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.