Prvi poraz PSV-a, AZ jesenji prvak !

Izvor: B92, 19.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz PSV-a, AZ jesenji prvak !



Posle 23 meča bez poraza, PSV je konačno nadigran u domaćem šampionatu. Ono što nisu uspeli Ajaks, Fejenord i AZ uradila je Roda JC iz Kerkradea, porazivši pulene Gusa Hidinka sa 2-0 u sred Ajndhovena.

Ključni momenat utakmice viđen je u 43. minutu, kada je fudbaler domaćih Aleks zaradio crveni karton posle jednog grubog faula nad napadačem gostiju Koneom. Do tog momenta, "filipsovci" su bili dominantan tim na terenu i gol je visio u vazduhu, ali se posle crvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kartona odnos snaga potpuno promenio. Aleksova nesmotrenost kažnjena je momentalno golom Bodnara iz slobodnog udarca koji je proistekao iz tog faula, da bi pobedu gostiju overio Serđo deset minuta pred kraj.

Da zlo bude gore za PSV, njihov direktan konkurent za titulu AZ iz Alkmara lako je savladao rozendalski RBC sa 2-0, obezbedivši time naslov jesenjeg prvaka. Golovi Nelisea i Landzata bili su dovoljni da ekipa starog vuka Koa Adrijansea na osnovu bolje gol razlike izbije na prvo mesto ispred tima iz Ajndhovena - obe ekipe imaju pozitivan saldo od +32, ali je AZ dao dva gola više.

U preostaloj utakmici koja se odigrala u subotu RKC je bio bolji od Vilema II, dok su u četvrtak i petak svoje mečeve "odradili" i Vitese i Tvente - tim iz Arnhema trijumfovao je sa 3-1 protiv fenjeraša De Hrafshapa, a Tvente je na svom terenu remizirao sa NAC-om iz Brede. Ostali mečevi sedamnaestog kola na programu su u nedelju, posle čega sledi zimska pauza u takmičenju od mesec dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.