Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2021, 15:04

Prvi inostrani angažman: Nenadić se seli u Poljsku

Srpski košarkaš je novo pojačanje Zjelone Gore

Srpski košarkaš Nemanja Nenadić nastavlja karijeru u Poljskoj. On je pojačao ekipu Zjelone Gore, sa kojom će igrati u domaćem prevenstvu i VTB ligi.

Tokom prethodne sezone Nenadić je igrao za FMP iz Železnika, a ovo će mu biti prvi inostrani angažman u karijeri.

Hvala vam što sam dobio priliku da se pridružim ovom timu. Čuo sam mnogo lepih stvari o klubu i drago mi je što ću imati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šansu da pokažem svoje umeće. Dobri rezultati kluba iz prošle sezone samo mi daju motivaciju da pružim maksimum“, rekao je za klupski sajt Nemanja Nenadić.

On je tokom poslednje sezone odigrao za FMP u ABA ligi 22 utakmice na kojima je ostvario prosek od 17 poena, pet skokova i 2,5 asistencije. Najbolji meč odigrao je protiv Partizana u drugom kolu kada je postigao 26 poena i zabeležio tri skoka za ukupan indeks korisnosti – 29.

Karijeru je počeo u Slodesu, a posle toga je nosio dres Tamiša, Mladosti, Pirota, Vojvodine, Dunava, FMP u dva navrata, Crvene zvezde i Mege.

Njegov novi tim je tokom prethodne sezone stigao do jednog trofeja – osvojio je nacionalni Kup, dok je u prvenstvu Poljske završio na drugoj poziciji.

🇷🇸 | Nemanja Nenadić nowym zawodnikiem Enei Zastalu BC! Serb podpisał z naszym klubem jednoroczny kontrakt.

➡️https://t.co/bom5CMdqLq#plkpl #DawajZastal pic.twitter.com/6cUs9OQskO

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NEKADAŠNJI IGRAČ CRVENE ZVEZDE IMA NOVI KLUB: Prvi inostrani angažman u karijeri!

Izvor: HotSport.rs, 09.Jul.2021

Prethodne sezone je pružao sjajne partije u ABA ligi! Doskorašnji igrač FMP-a se uskoro seli u Poljsku! Nemanja Nenadić je potpisao ugovor i zadužiće opremu Zjelone Gore. Srpski košarkaš je prethodne sezone u ABA ligi imao sjajan učinak. Bivši igrač Crvene zvezde je prosečno beležio 17 poena,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.