Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2020, 15:33

Prvi Jovićevićev test na klupi Dinama

Novi trener Modrih debituje protiv Varaždina (21.05)

Posle duge pauze i četiri prijateljska meča, novi trener Dinama Igor Jovićević konačno će debitovati u prvenstvenom meču sa Varaždinom (21.05). Hrvatskog stručnjaka očekuje miran finiš sezone, s obzirom da mu je prethodnik Nenad Bjelica praktično osigurao titulu, slučaj kakav smo mogli da vidimo i u Crvenoj zvezdi.

Ipak, iako deli poslednje mesto sa Interom, Varaždin će samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na papiru biti lak protivnik za branioca titule. Popularni Krojači već su jednom slavili protiv Dinama na startu prvenstva, dok su na drugom susretu odolevali gotovo 80 minuta, ali su na kraju ipak morali da polože oružje pred šampionom, na šta ih je naterala sudijska greška kod gola Marija Gavranovića.

Zanimljivo, Samir Toplak će biti treći trener koji će sa klupe predvoditi Varaždin ove sezone protiv Dinama. Prethodno su Borimir Perković i Luka Bonačić sa polovičnim uspehom predvodili klub sa stadiona “Anđelko Herjavec” u sudarima sa timom iz Zagreba.

Neka i sad bude polovično, ja sam zadovoljan”, uz osmeh je prokomentarisao Toplak.

Od ranije se znalo da mladi reprezentativac Hrvatske Ivan Posavec neće moći da pomogne domaćinu zbog žutih kartona, a tokom poslednjih treninga lista odsutnih dodatno se proširila. Nikola Tkalčić povredio je zglob, dok Matija Kolarić propušta meč zbog bolova u nozi. Dobra vest je da se u tim vratio Žesi Guera Đu, a priliku će po prvi put posle 8. kola dobiti i Dominik Perković.

Preostali subotnji meč odigraće Slaven Belopu i Gorica (18.55), dva tima sa sredine tabele. Posle poraza u kupu od Lokomotive, Famaceuti se u potpunosti okreću prvenstvu gde još uvek nisu obezbedili opstanak, ali su na dobrom putu da to učine. Goričani se sa druge strane nalaze na 5. poziciji, bez velike opasnosti od ispadanja, a opet daleko od mesta koja vode u Evropu.

Na sedam susreta, koliko su između sebe odigrali, što u kupu, što u prvenstvu, oba tima bila su podjednaku uspešna sa po tri pobede i remijem. Broj golova u sudarima ova dva tima često varira.

HRVATSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Hajduk – Inter Zaprešić 2:1 (0:1)

/Čaktaš 60p, Dimitrov 90+7 – Mamut 37/

Subota

18.55: (2,75) Slaven Belupo (2,95) Gorica (2,65)

21.05: (12,00) Varaždin (6,00) Dinamo Zagreb (1,20)

Nedelja

18.55: (6,25) Istra 1961 (3,90) Rijeka (1,50)

21.05: (2,50) Lok. Zagreb (3,15) Osijek (2,75)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.