Prvenac Ešlija Kola u FA Kupu, Milvol u četvrtfinalu

Izvor: B92, 16.Feb.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenac Ešlija Kola u FA Kupu, Milvol u četvrtfinalu

Slavni engleski fudbaler i nekadašnji reprezentativac Ešli Kol postigao je svoj prvi pogodak u FA kupu i to u 38. godini.

Njegov Derbi je u subotu eliminisan u osmini finala takmičenja od Brajtona sa 2:1, a Kol je postigao utešni pogodak u 81. minutu.

Brajton je preko Nokarta i Lokadije još u prvom poluvremenu došao do prednosti od 2:0, a konačan rezultat postavio je nekada jedan od najboljih bekova planete

Nikada nije kasno za prvi pogodak i Kol je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to upravo pokazao. Kol je u karijeri sedam puta osvojio trofej FA kupa, tri puta kao igrač Arsenala i četiri kao član Čelsija, u karijeri je odigrao 107 mečeva u ovom takmičenju, ali nikada nije postigao pogodak. Do danas.

Desetak minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 2:0, a konačan rezultat postigao je upravo Ešli Kol i uspeo samo da ublaži poraz svoje nove ekipe, koju sa klue predvodi Kolov nekadašnji saigrač, Frenk Lampard.

Derbi će se sada okrenuti ligaškim obavezama i svom primarnom cilju – povratku u Premier ligu.

U četvrtfinale se plasirao i londonski Milvol, minimalnom pobedom na gostovanju kod Vimbldona. Meč na "Kingsmedou" stadionu rešeio je Volas već u petom minutu susreta engleskih niželigaša.

Žreb parova četvrtfinala FA Kupa je 18. februara, a utakmice 16. marta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.