Prva žena koja je oplovila Australiju u kajaku

Izvor: RTS, 15.Dec.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žena koja je oplovila Australiju u kajaku

Nakon 332 dana veslanja, prva žena koja je oplovila Australiju u kajaku stigla je u Kvinsklif, nedaleko od Melburna, odakle je krenula 18. januara.

Ovaj nesvakidašnji podvig ostvarila je 45-godišnja Nemica Freja Hofmajster koja je za nešto manje od godinu dana prešla 15.166 kilometara. Veslajući oko 60 kilometara dnevno, često je imala muke sa krokodilima, morskim zmijama i meduzama.

Tokom svoje odiseje oko južnog kontinenta ova bivša atletičarka je imala i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bliski susret sa ajkulom koja joj je ostavila dve rupe na kajaku.

Freja Hofmajster je za 28 dana poboljšala rekord koji je 1982. postavio Novozelanđanin Pol Kafin.

"Umorna sam i srećna što ne moram više da veslam, ali isplatilo se", kazala je po završetku svoje lude avanture ova pustolovka koja tvrdi da će "proći još 27 godina pre nego što neko ponovi" njen podvig.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.