Izvor: MozzartSport.com, 15.Okt.2021, 23:20

Prva titula u istoriji - iluzija ili realan san?

Union La Kalera u noći između petka i subote od 02.00 časova po srednjeevropskom vremenu, na gostovanju Nublenseu pokušava da smanji zaostatak za liderom čileanskog šampionata, Kolo Kolom

Imao je Union La Kalera dve nedelje fore da preboli poraz od Universidad Katolike (2:1), koji ga je značajno usporio u borbi za titulu. Sada će povratak na pobednički kolosek probati da pronađe na gostovanju Nublenseu u Čiljanu (subota, 02.00).

Union je posle neuspeha u prošlom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kolu, kojim je prekinuta serija od tri vezane pobede, pao na četvrto mesto na tabeli. Ono ne vodi čak ni u kvalifikacije za Kopa Libertadores, u elitu mogu samo tri čileanska kluba, od čega dva direktno.

02.00: (2,15) Nublense (3,30) Union La Kalera (3,20)

Na liderskoj poziciji se izdvojio Kolo Kolo, koji ima osam bodova više od Uniona, ali i odigranu utakmicu više. Prati ga Katolika sa pet poena manje, a ona je odigrala isti broj utakmica kao i noćašnji gost.

Nublense je daleko od tog nivoa, za njega bi i plasman u Kopa Sudamerikanu bio premija. Nalazi se na 11. poziciji, ima čak 11 bodova manje od Uniona, a sedmo mesto mu je udaljeno četiri poena.

Za razliku od Uniona, Nublense je odigrao jedan meč ove nedelje, u utorak je remizirao bez golova sa Kuriko Unidom.

Izgubili smo ravnotežu posle poraza od Katolike, on je došao posle serije dobrih rezutlata. Uprkos porazu, ne mogu da kažem da smo odigrali loše. Mirni smo, spremni da odradimo posao. Nublense je nepredvidljiv tim, odigrao je neke odlične utakmice, ali na drugima je bio daleko ispod dobrog nivoa. Nama je cilj da osvojimo tri poena. I dalje gajim iluziju da možemo da osvojimo titulu, ali potrebno je da zadržimo optimizam“, rekao je vezista Uniona Arijel Martinez, poznatiji pod nadimkom Čaki.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Ove sezone, u prvom krugu, Union je na svom terenu savladao Nublense sa 1:0. Jedini gol postigao je Vilčes Araneda iz penala, a Čaki Martinez nije igrao zbog povrede. Vezista je propustio dobar deo sezone, odigrao je samo 13 prvenstvenih mečeva i postigao jedan gol.

Union je do 2017. godine igrao u Segundi, a u poslednje tri sezone je uspevao da se domogne i međunarodne scene. Posle dva nastupa u Kopa Sudamerikani debitovao je ovog proleća u Kopa Libertadoresu, a bio je poslednji u grupi sa LDU Kitom, Flamengom i Velezom.

Nikada do sada nije osvojio nijedan trofej. Možda je ovo godina kada će Cementerosi da ispišu istoriju.

ČILE 1 – 26. KOLO

Petak

Uačipato – Antofagasta U TOKU

Palestino – O‘Higins U TOKU

23.30: (2,65) Universidad de Čile (2,95) Audaks Italiano (2,75)

Subota

02.00: (2,15) Nublense (3,30) Union La Kalera (3,20)

16.00: (2,90) Kobresal (3,20) Universidad Katolika (2,35)

20.00: (3,20) Santijago Vonderers (3,00) Everton (2,30)

22.30: (2,25) Espanola (3,30) Kuriko Unido (3,00)

Nedelja

01.00: (2,55) Melipilja (3,15) La Serena (2,70)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.