Prva dva gola u Španiji dao Realu i Barseloni (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2019, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva dva gola u Španiji dao Realu i Barseloni (VIDEO)

Danski napadač Martin Brejtvejt (27), koga je engleski drugoligaš Midlzbro pozajmio Leganesu do kraja sezone, zatresao je mrežu i na Nou Kampu, ali je španski prvak pobedio s 3:1 u pretposlednjoj utakmici 20. kola.

Brejtvejt je u španski fudbal došao trećeg dana ove godine, a već ima da se pohvali s dva znamenja koja mnogi nisu uspeli da prikače ni za celu karijeru. Realovu mrežu je zatresao kada je Leganes u revanšu osmine finala španskog kupa prošle srede savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "kraljevski klub" na svom terenu s 1:0. Ta vredna pobeda za klupske anale nije mu bila i dovoljna da ode dalje jer je madridski velikan nedelju ranije stekao nedostižnih 3:0 na stadionu "Santijago Bernabeu". Danac je oba puta odigrao ceo meč.

U prvenstvu je debitovao u prošlom kolu. Leganes je kod kuće pobedio Uesku s 1:0, a on je ušao u igru u 64. minutu. Protiv Barselone je krenuo od početka. Zamenjen je u 78. minutu, ali je do tada uspeo da zatrese i njenu mrežu izjednačujućim pogotkom u 57. minutu.

Prvak je poveo preko Francuza Usmana Dembelea u 32. minutu. Leganes, potpuni autsajder, odolevao je pošto je poravnao rezultat pa je Barselonin trener Ernesto Valverde bio primoran da u igru uvede najboljeg igrača argentinskog asa Lionela Mesija ne bi li domaćin stekao odsudnu prednost u polju. To je i urodilo plodom.

BARCELONA 3-1 LEGANES Dembele 32' Suarez 71' Messi 91' --- Braithwaite 57' . FOLLOW fcbindonesia.id fcbindotv.id for more! DOUBLE TAP! TAG Temen kamu Komentarnya? {{#fcbarcelona#fcb#messi#suarez#neymar#football#futbol#soccer#skills#fifa#tikitaka #barca##elclasico#cristiano#msn#l4l#realmadrid#fifa#ramos#laliga#golazo#goals#ronaldo##tekkers#dembele#d10s#footy#thebeautifulgame#lm10}}

A post shared by Fans FCB indo tv (fcbindotv.id) on Jan 20, 2019 at 3:05pm PST

Urugvajac Luis Suarez ga je doveo u vođstvo u 71. minutu. To je bio njegov 167. gol u Barseloninom dresu u svim takmičenjima (peta sezona) i sada je među pet njenih najboljih strelaca svih vremena. Toliko ih je dao i Đozep Eskola, koji je u Barseloni igrao od 1934. do 1949.

Leganesu je pogotkom u 90. minutu konačno presudio Mesi, Barsin neprikosnoveni kralj strelaca svih vremena sa 577 golova.

A post shared by JungSuho (jungsuho) on Jan 20, 2019 at 3:06pm PST

Brejtvejt nije jedini ikada koji je prva dva gola u španskom fudbalu postigao protiv dva najbolja tima Pirineja. Engleski golgeter Dalijan Atkinson došao je iz Šefild Vensdeja u Real Sosijedad za sezonu 1990/91. Španski tim se tada u drugom kolu Kupa UEFA sastao s Partizanom (i jedni i drugi su kao domaćini pobedili s 1:0, a "crno-beli" su dalje prošli s 4:3 na penale na Stadionu JNA, u sledećem kolu su ispali protiv Intera), ali on nije igrao u tim susretima.

Prvenac je postigao 6. oktobra 1990, kada su Sosijedad i Real igrali 1:1 u San Sebastijanu. Uoči Nove godine gost u prvenstvu je bila i Barselona. Isto je završeno 1:1, a pogodak za domaćina, svoj drugi u Španiji, dao je Atkinson. Taj igrač je tragično nastradao pre dve i po godine. Policija ga je ubila elektrošokerom visokog napona pošto je primila poziv da Atkinson u nervnom rastrojstvu ima nameru da počini ubistvo u porodičnoj kući. Preminuo je na putu za bolnicu u 48. godini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.