Prštalo na sve strane - Puna bolnica posle Firentinskog kalča!

Izvor: Sportske.net, 10.Jun.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prštalo na sve strane - Puna bolnica posle ''Firentinskog kalča''!

Može li brutalnije?

U XIV i XV veku, u Italiji, u Firenci, igrala se neka vrsta fudbala koja se zvala ''Firentinski kalčo'', a sećanje na taj sport održava se i danas.

Naime, godinama se ispred Bazilike Santa Kroče u centru Firence održavaju mečevi ''Firentinskog kalča'' i ova vrsta sporta je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija grada.

Radi se o kombinaciji fudbala i borilačkih veština, svaki tim je sastavljen od 27 igrača koji su rođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Firentinci. Meč traje 50 minuta i za to vreme  svaki tim pokušava da postigne što više poena. Golovi se postižu ili šutiranjem ili prenošenjem lopte preko gol linije koja je duga koliko i cela strana igrališta.

Teško je, dakle, proći bez povreda, a i današnje informacije iz Firence govore da je u najnovijem meču povređen veliki broj aktera i da je lokalna bolnica puna učesnika ''Firentinskog kalča''.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.