Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 14:31

Prošle godine se jedva spasao, sad juri promociju

Barnsli gostuje Koventriju i želi da nastavi krupnim koracima ka obezbeđivanju mesta u plej-ofu

Prošle sezone se jedva spasao, sada napada Premijerligu. To je Čempionšip. To su nepredvidivost, fluidnost i dinamičnost u punom sjaju. Barnsli se danas, u okviru poslednjeg susreta 42. kola, suočava sa Koventrijem na Sent Enrdjuzu u Birmingemu, gde nebesko-plavi "stanuju" ove sezone. Juri pobedu koja će ojačati njegovu kandidaturu da izbori mesto u baražu za promociju u najviši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rang Engleske.

U međuvremenu, Koventri se osokolio zahvaljujući važnoj pobedi nad Roteram Junajtedom u minuloj rundi, rezultatom koji je klub pomerio šest bodova dalje od zone ispadanja i upravo Roterama. Tim Marka Robinsa je tokom ove sezone prolazio bez zabeleženih "back-to-back" ​​pobeda u prvenstvu, odnosno nije uspevao da veže barem dva slavlja, što ga je konstantno guralo među kandidate za ispadanje.

16.00: (3,25) Koventri (3,10) Barnsli (2,35)

Međutim, iako to ostaje tako, dve pobede iz tri utakmice dovele su Nebesko-plave na 18. poziciju sa samo pet preostalih mečeva do kraja. Bek Leo Estigor je dva puta postigao gol u poslednja tri meča, a njegovi pogoci su došli kao melem jer nijedan igrač Koventrija nije zatresao mrežu više od pet puta.

Dok se Koventri bori da ostane u ovoj diviziji, Barnsli se približava plej-ofu i ključnim bitkama za za radost na kraju sezone. Posle dve utakmice bez uspeha, pobede nad Lutonom i Midlzbroom pozicionirale su tim Valerijena Ismaela na četiri boda od najbližeg rivala Redinga. Izdvaja se reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Deril Dajk, koji je postigao osam golova iz 14 nastupa, odnosno tri na prethodne dve utakmice.

Uprkos zgusnutom rasporedu i teškom duelu pre tri dana, Mark Robins verovatno neće napraviti velike promene u početnih 11. Jedina promena u timu mogla bi da bude ona u kojoj će Gustavo Hamer da zameni Tajlera Vokera ili Kaluma O'Haru.

Sa druge strane, Barnsli je imao više od nedelju dana da se pripremi za duel, a Ismael će možda želeti da zadrži veći deo tima koji je pobedio Midlzbro. Mihael Zolbauer bi mogao da se vrati u odbranu, dok se Karlton Moris i Dominik Frejzer takmiče za jedno mesto u poslednjoj trećini.

ČEMPIONŠIP – 42. KOLO

Petak

Blekburn - Derbi 2:1 (1:1)

/Galager 42, Eliot 66 - Lorens 22/

Reding - Kardif 1:1 (0:0)

/Meite 90+5 - Mur 87pen/

Subota

Brentford – Milvol 0:0

Luton – Votford 1:0 (0:0)

/Kolins 78 penal/

Midlzbro – KPR 1:2 (1:2)

/Bolasi 28 – Diki 15, Valas 18/

Notingem Forest – Hadersfild 0:2 (0:1)

/Rouv 45+1, Bakuna 61/

Šefild Venzdej – Bristol Siti 1:0 (1:0)

/Borner 4 – Bejkinson 87/

Stouk – Preston 0:0

Svonsi – Vikomb 2:2 (0:0)

/Lou 80 penal, Kulen 83 - Muskve 45, Mekliri 51/

Norič - Bornmut 1:3 (1:0)

/Buendija 5, Janulis 17 c.k. - Saridž 50, Danjuma 57, Keli 76/

Nedelja

13.30: (2,85) Roteram (2,95) Bimingem (2,75)

16.00: (3,25) Koventri (3,10) Barnsli (2,35)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.