Propao spektakl, Vajt pao na doping testu pred duel sa Džošuom

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Avg.2023, 16:30

Propao spektakl, Vajt pao na doping testu pred duel sa Džošuom

Revanš meč između britanskih boksera Entonija Džošue i Dilijana Vajta otkazan je danas, pošto su pronađene nepravilnosti u rezultatima na doping testu Vajta.
Teškaši Džošua i Vajt trebalo je da se bore 12. avgusta u londonskoj „O2 Areni“, a promoterska kuća Mečrum otkazala je borbu i saopštila da će sprovesti istragu.
Dobrovoljno antidoping udruženje zaduženo za boks i mešovite borilačke veštine navelo je da su pronađene nepravilnosti u rezultatima Vajta tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << nasumičnog testiranja na doping.
Vajt je rekao da je bio šokiran i očajan kada je čuo rezultate testiranja i odbacio je mogućnost da je uzeo bilo kakve nedozvoljene supstance. 
On je naveo da je insistirao da ga to udruženje testira, da je to uradio dobrovoljno i o svom trošku. 
U potpunosti sam nevin i tražim vremena da prođem kroz proces dokazivanja, a da niko ne donosi prebrzo zaključke ili da dođe do suđenja u medijima„, naveo je Vajt. 
Džošua je u decembru 2015. godine nokautom u sedmoj rundi pobedio Vajta za titulu britanskog šampiona u teškoj kategoriji. 
Revanš je dogovoren u julu, kada su propali pregovori za meč Džošue i Tajsona Fjurija. 
Vajt je od 2012. do 2014. godine bio suspendovan zbog uzimanja nedozvoljene supstance, a 2019. godine Britanska antidoping agencija odbacila je slučaj protiv njega, pošto je utvrđeno da je nivo zabranjenog steroida u njegovom uzorku bio nizak i da on nije bio kriv.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.