Promene u ABA ligi, smenjeni direktori!

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u ABA ligi, smenjeni direktori!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Žarko Čabarkapa, novi je sportski direktor ABA lige, dok je direktor Krešimir Novosel.

ABA ligom od letos rukovodi javno trčovačko društvo (JTD) koje je formirano od strane klubova koji učestvuju u takmičenju na poslednjem sastanku je razrešila sve dileme i raskinula sve veze koje su postojale sa "Sidrom".

Kompanija "ABA Sidro doo" je nosilac ovog takmičenja od samog osnivanja Jadranske lige, a od sada će sve funkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nosioca imati "ABA liga JTD".

"ABA liga JTD" neće obavljati ekonomske poslove preko "ABA sidro DOO", ali će joj uplatiti novčani iznos preko koga će ta firma isplatiti svoje dugove koje ima prema sudijama, službenim licima, hotelima itd.

Na taj način je praktično otkupljen logo, sajt i ostala prava od strane "Sidra" koje je pre nekoliko meseci izgubilo prava na licencu od FIBA.

.ABA liga JTD će odlukom Skupštine u celini otkupiti udeo u ECA (Euroleague Commercial assets). Predsednik lige Dragan Bokan rekao je da očekuje mnogo od nove uprave.

"Očekujemo da nova uprava organizuje ligu na profesionalni način i da ABA liga bude uz bok najbolje organizovanim i praćenim ligama u Evropi, kao što su Evroliga ili ACB. Drago nam je da ligu od sada vode bivši košarkaši i ljudi koji su se dokazali kao vrhunski sportski radnici", rekao je Bokan.

Dakle, direktor Radovan Lorbek je smenjen, na njegovo mesto je postavljen Krešimir Novosel, dok je sportski direktor Josip Bilić takođe smenjen, a njegovo mesto zauzeo je Žarko Čabarkapa, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i najmlađi na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine među našim košarkašima.

Pored ovoga, potvrđeno je da će TV Arenasport prenositi utakmice ABA lige.

Novi logo ABA lige pogledajte OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.