Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 19:07

Projektil Tumbasevića probušio Metalac, Mladost beži sa dna

Fantastičan gol iskusnog veziste za konačnih 2:0

Takve golove kakav je postigao Janko Tumbasević u Gornjem Milanovcu viđamo uglavnom u engleskoj Premijer ligi. Tamo gde se fudbaleri ne libe da oprobaju udarac sa distance, a i dobro im ide.

Da su bile pune tribine stadiona Metalca, sigurno bi odjekivali aplauzi, iako je lopta završila u mreži domaćeg tima, jer Tumbasević je izveo potez kakav se u Srbiji zaista retko viđa. Na 20 metara od protivničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gola je klizećim startom oduzeo loptu rivalu, ustao, u sekundi bacio pogled ka golu i odapeo projektil koji je završio u „maloj mreži“. Remek delo. I to za konačnih 2:0 za Mladost protiv Metalca.

Tri velika boda uzeli su Lučanci. Makar na neko vreme neće biti ni pretposlednji, preskočili su Radnik, koji, istina, ima utakmicu manje. Sa ovakvom igrom kao danas u Milanovcu Mladost ne bi bila tako loše plasirana, ali daleko je kraj sezone, vremena za popravni još ima.

Metalac je daleko od tima koji je prošle sezone u ovo vreme bio jedan od hitova jeseni. Imao je Lazetićev tim inicijativu, veći posed, ali sve to kao posledicu što je morao da juri rezultat posle 24 minuta igre i gola kojim je Saša Jovanović doveo goste do prednosti.

Imao je Metalac šansi, pogotovo u prvom delu, Fićović je pravio dosta problema Lučancima, ipak, mreža je ostala netaknuta. Imala je i Mladost prilika da i pre Tumbasovićeve majstorije stavi tačku na utakmicu, kolosalnu šansu je promašio Jovanović u drugom delu...

Kraj za Metalac je bio u 78. minutu kada je Krajišnik laktom udario u bradu Bahu i dobio drugi žuti karton, te svoj tim ostavio sa igračem manje na terenu.

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)

/Tufegdžić 71/

Voždovac - Napredak 0:0

Subota

Kolubara - Crvena zvezda 1:7 (0:6)

/Dragović 8, Ben 16, Ivanić 19 i 36, Pavkov 24 i 42, Lazetić 88 - Mladenović 86/

Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)

/Tošić 68 – Mrkaić 45/

Nedelja

Partizan - Radnik Surdulica 2:0 (1:0)

/Jojić 33, Rikardo 73/

Proleter - TSC 1:0 (1:0)

/Kojić 7/

Ponedeljak

Metalac – Mladost Lučani 0:2 (0:1)

/Jovanović 14, Tumbasević 65/

Odloženo

Radnički Niš - Radnički Kragujevac

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.