Projekti vlada Srbije i AP Vojvodine - navodnjavanje, zgrada RTV...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2017, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekti vlada Srbije i AP Vojvodine - navodnjavanje, zgrada RTV...

U fokusu vlada Srbije i AP Vojvodine svakako su završavanje započetih projekata, kao i sistemi za navodnjavanje, izjavila je danas predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

"U sistemima za navodnjavanje, nažalost, Srbija sramotno kasni i drago mi je što smo konačno uspeli da pokrenemo 14 projekata sistema za navodnjavanje. Neverovatno je, nedopustivo i neodgovorno da smo do sada imali samo tri odsto poljoprivrednog zemljišta pokrivenog sistemom za navodnjavanje", rekla je Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinarima posle zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine.

Prema njenim rečima, sa time se suočavala i prethodna, kao i ova vlada i to je, podvlači, u fokusu.

"Prvenstveno se moraju u roku završavati projekti koji su započeti. Mislim da je to jako važno i da to nije bila praksa u Srbiji pre tri ili četiri godine. Moramo da nastavimo da radimo na taj način. Dakle, sve ovo što je započeto, i zgrada RTV, i Narodni muzej u Subotici, Naučno-tehnološki inovacioni park, to mora da se završava", rekla je Brnabić.

Ti projekti, podvlači premijerka, ne mogu se rastezati, jer se moraju završiti kako bi se oslobodila sredstva da se ide dalje na druge projekte.

Od dve vlade se, kaže Brnabić, očekuje i ublažavanje posledica od suše, što je takođe vrlo važno, ali predsednica vlade ne bi rekla da je to fokus, već deo tekućih aktivnosti, koje se moraju što pre završiti.

Ona smatra i da je od nacionalnog značaja da se Srbija pokaže 2019. godine, kada će Novi Sad biti omladinska prestonica Evrope, te da svi moraju zajedno da pomognu Novom Sadu, da se to "izgura najbolje što može".

"Sa ovom drugom sednicom smo u političkom smislu pokazali kontinuitet zajedničke politike, kontinuitet nove politike iz ugla Vojvodine, politike koju sam nazvao politika okupljanja oko projekata", kazao je Mirović.

Posle sednice su potpisani protokoli o saradnji na zajedničkim projektima.

Prva zajednička sednica dve vlade bila je 22. oktobra prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.