Progovorila UEFA, Mančester Siti u najgoroj situaciji!

Izvor: Sportske.net, 03.Jan.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Progovorila UEFA, Mančester Siti u najgoroj situaciji!

Čini se da su oni najviše "zabrljali", da se sada traže dokazi i da bi zaista moglo da se desi da budu isključeni...

Engleski mediji se pred večerašnji derbi PL bave optužbama na račun Sitija, ali i informacijama iz belgijskih medija, Siti je u goroj situaciji nego PSŽ.

Naime, Iv Leterm, direktor Komiteta za finansijsku kontrolu je rekao medijima u svojoj zemlji da bi "Građani" mogli da dobiju najtežu kaznu, ako se finansijski doping iz Emirata, o kome je pisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "Špigel" ispostavi kao tačan.

I UEFA i PL istražuju navode o novcu koji je na osnovu fingiranih marketinških ugovora ušao u Siti, poput onog od 70 miliona evra od "Etihada" koji je platila vlada Emirata, odnosno vlasnici Sitija koji su i vladari Abu Dabija.

To je samo jedan od spornih ugovora, još nekoliko kompanija, koje čak nisu ni arapske, ali su povezane sa novcem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poput Neksena, proizvođača guma iz Južne Koreje.

Siti je već kažnjen pre četiri godine zbog kršenja FFP, tada im je ograničen broj igrača za Ligu šampiona, a platili su i kaznu od 60 miliona evra. Spekulisalo se i da je tada UEFA razmišljala da ih izbaci iz Lige šampiona, ali je dobila pretnju da će klub angažovati najbolje advokate na svetu i da će ih blokirati, tačnije da Liga šampiona neće ni početi.

To nije potvrđeno, tek sada su kao i PSŽ pod istragom, ali je njihov prestup ozbiljniji jer su fingirali nekoliko ugovora za šta postoje navodno i dokazi, odnosno mejlovi. Sa druge strane, ta hakovana dokumenta ne mogu biti dokaz na bilo kom sudu, pa sve zavisi od istrage UEFA.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.