Prognoze kažu: Aleksandar Čeferin će obeležiti 2019. godinu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoze kažu: Aleksandar Čeferin će obeležiti 2019. godinu

Proteklih 12 meseci bili su jako uzbudljivi u svetu sporta.

Nedavno su objavljena imena ljudi iz sveta sporta koji mogu obeležiti narednu godinu. Među njima, svoje mesto je pronašao i predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin.

Protekla godina bila je dobra za predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. Uspeo je 51-godišnjak da obezbedi partnerstvo sa kineskom platnom platformom Alipay u vrednosti od 230 miliona američkih dolara, potpisao je prvi sponzorski ugovor za žene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Visom i zapečatio medijske ponude za klubska takmičenja organizacije sa DAZN-om i Facebook-om.

I lansiranje Lige naroda prošlo je bolje nego što su se mnogi nadali, pa čak i najoptimističniji zvaničnici UEFA, koji su pokrenuli interesovanje fanova za dvonedeljne međunarodne pauze koji su ranije pozdravljeni rastućim nivoom apatije. Čeferin sada mora da nastavi da stoji čvrsto na zemlji suočavajući se sa sve većim pritiskom FIFA, ali i da nastavi da napreduje sa planovima za uvođenje obnovljenog klupskog Svetskog kupa u 2019. godini, uprkos dobro dokumentovanom neslaganju sa UEFA-om.

Čeferin će morati da se izbori sa oživljenim razgovorima o odvojenoj Evropskoj super ligi, u kojem bi mogli i neki od klubova da napuste Ligu šampiona zbog nezavisne, unosnije konkurencije. Za sada, Čeferin je odbacio te planove kao "fikciju", i umesto toga će se fokusirati na Evropsku ligu 2, trećeplasirani klupski turnir koji je u decembru proglašen kao deo dugoročnih ambicija da se smanji jaz između evropske elite i manjih strana.

U februaru će se kandidovati na izborima na još četiri godine. Činjenica da nije došao nikakav izazivač sugeriše da je Slovenac prihvaćen da bude stabilizirajuća sila tokom perioda dubokog preokreta.

Podsetimo, Čeferin je od 2011. do 2016. bio predsednik Fudbalskog saveza Slovenije, a od 14. septembra 2016. godine obavlja funkciju predsednika UEFA.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.