Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 16:09

Pro Reko doveo hrvatskog centra, Lončar odahnuo što više neće morati da vodi rat sa Ivovićem

Prvak Evrope aktivno radi na jačanju tima posle serije odlazaka

Sandro Sukno preuzeo je Pro Reko, a vrlo brzo je počeo da se okružuje dobro poznatim licima. Hrvatski strateg počeo je da povlači poteze. Luka Lončar novi je igrač slavnog italijanskog kluba. Reprezentativac Hrvatske je u Pro Reko došao iz dubrovačkog Juga, sa kojim je 2016. osvojio evropsku titulu.

Ne može Pro Reko bez igrača sa ovih prostora. Redove evropskog šampiona napustili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su Dušan Mandić, MVP Lige šampiona, i hrvatski reprezentativci Marko Bijač i Nikša Dobud. Jedino je Aleksandar Ivović osato veran italijanskom klubu, ali je brzopotezno Sandro Sukno promovisan u trenera, a Luka Lončar predstavljen kao kapitalno pojačanje.

Osvojio je Luka Lončar sijaset medalja sa Hrvatskom na velikim takmičenjima, a ovo mu nije prvi put da je kročio na Čizmu. Na Apeninima je dve godine nosio kapicu Breše, koja je ove sezone svrgnula Pro Reko sa trona posle 14 godina vladavine osmostrukog šampiona Starog kontinenta.

„Pro Reko je najbolji vaterpolo tim na svetu, koji je konstantno pod pritiskom i imperativom pobeđivanja. Kada me je predsednik Felugo nazvao, osećao sam se počastvovano. Razgovarao sam sa porodicom, a zatim sam kroz nekoliko dana odlučio da prihvatim ovaj izazov. Zaista sam radoznao da otkrijem kako sve funkcioniše u Pro Reku i da svakodnevno treniram sa brojnim šampionima“, rekao je Luka Lončar posle potpisa ugovora sa Pro Rekom.

Raduje Luku Lončara to što će imati priliku da sarađuje sa Mateom Aikardijem, ali i što po prvi put neće morati da čuva Aleksandra Ivovića.

„Uveren sam da ću čak i u zrelim godinama moći mnogo toga da naučim, počev od dvojice kolega koji igraju na mojoj poziciji. Aicardi je više od deset godina među najboljima na svetu, jako volim Haloka, mislim da je veliki potencijal. I konačno više neću imati Ivovića za protivnika, ali treniranje sa njim sigurno će biti podsticajno. Glavni cilj mi je uvek da dam sto odsto za tim i da pomognem da pobeđujemo“.

Novi sidraš Pro Reka imao je samo reči hvale za nekadašnjeg reprezentativnog kolegu, a sada trenera.

„Sandro Sukno je sjajna osoba, uvek želi da se usavrši, perfekcionista je i ima pobednički mentalitet. Srećan sam što sam ga zatekao na klupi u Pro Reku ”, podvukao je Luka Lončar.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.