Primera: Barselona ili Real Madrid?

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: Barselona ili Real Madrid?

I u zemlji evropskih i svetskih šampiona ovog vikenda startuje nacionalna liga, verovatno sa ponovo dva moguća ishoda.

Jedan je da titulu osvaja Barselona, a drugi da se na krov Španije popne Real Madrid, pošto se razlika između ova dva i ostalih klubova iz godine u godinu povećava.

Priliku da se nadigravaju sa Mesijem, Inijestom, Nejmarom, ili Ronaldom, Modrićem, Benzemom ove sezone imaće novi klubovi, Elče, Almerija i Viljareal, dok su ligu napustili Maljorka, Deportivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Saragosa.

Dvojac najboljih timova sezonu otvara tek u nedelju, Barselona dočekuje Levante na svom terenu, dok će takođe u ulozi domaćina biti i Real Madrid, kome u goste stiže Betis.

Derbi kola može predstavljati duel između Sevilje i Atletiko Madrida, iako rezultati ekipe sa Sančes Pishuana u poslednjim godinama nisu na nivou dvostrukog osvajača Kupa UEFA.

Čak 11 dovedenih uz 13 prodatih igrača čine da Sevilja predstavlja potpunu nepoznanicu, koja lako može da iznenadi ekipu kojoj će David Vilja biti prvi napadač narednoj sezoni.

Real Sosijedad je za "dlaku" izgubio mesto u Ligi šampiona, a u prvenstvo ulazi bez svog najboljeg fudbalera iz prošle godine, Asijera Iljaramendija, koji je u velikom transferu prešao u Real Madrid.

Baskijci dočekuju u subotu Hetafe, dok drugi tim iz pokrajine, Atletik Bilbao putuje na gostovanje Valjadolidu, koji je ostao bez prvog trenera, Miroslava Đukića, koji sada predvodi Valensiju.

"Slepi miševi" takođe igraju u subotu, protiv Malage, dok je poslednji dan kola, ponedeljak, rezervisan za duele Raja i Elčea, Selte i Espanjola, te novajlija, Almerije i Viljareala.

Primera, 1. kolo:

Subota

Real Sosijedad - Hetafe 19:00

Valjadolid - Atletik 21:00

Valensija - Malaga 23:00

Nedelja

Barselona - Levante 19:00

Real Madrid - Betis 21:00

Osasuna - Granada 21:00

Sevilja - Atletiko Madrid 23:00

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Elče 20:00

Selta - Espanjol 22:00

Almerija - Viljareal 22:00

Šta mislite, ko može do titule šampiona Primere? Odgovore i mišljenja ostavite u komentarima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primera: Barselona ili Real Madrid?

Izvor: B92, 16.Avg.2013

U zemlji evropskih i svetskih šampiona ovog vikenda startuje nacionalna liga, verovatno sa ponovo dva moguća ishoda...Jedan je da titulu osvaja Barselona, a drugi da se na krov Španije popne Real Madrid, pošto se razlika između ova dva i ostalih klubova iz godine u godinu povećava...Priliku da...

Nastavak na B92...

ANKETA: Real Madrid, Barselona ili možda...

Izvor: Mondo, 17.Avg.2013, 14:35

Ovog vikenda počinje 83. šampionat Španije u fudbalu, popularna La Liga, odnosno Primera.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.