Prijović objasnio kako je završio u kućnom pritvoru

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 12:22

Prijović objasnio kako je završio u kućnom pritvoru

Srpski reprezentativac Aleksandar Prijović priveden je tokom vanrednog stanja jer je prekršio policijski čas.

Prijović je tokom zabrane okupljanja bio u jednom beogradskom hotelu sa velikim brojem ljudi, iako je bilo zabranjeno da na jednom mestu budu više od dve osobe.

Srpski napadač dobio je kaznu u visini od tri meseca kućnog pritvora.

Sada je objasnio šta se sve desilo.

"Kao što znate, vesti su prenele incident u koji sam bio uključen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početkom aprila. Sada, mislim da je došlo vreme da objasnim šta se desilo, posle dva meseca ćutanja.

Posle treninga, 3. aprila, otišao sam na ručak u hotel Kraun Plaza u Beogradu. Lobi je bio otvoren i servirali su hranu regularno. Tamo je bilo još 18 osoba, ali oni nisu bili sa mnom. Samo dva prijatelja, koji su već bili tu, pridružili su mi se, ali smo bili distancirani. Nije bilo žurke niti alkohola, kako su mediji preneli. Ja sam bio na ručku i pre 17:00, kada je počinjala zabrana. Problem je bio što je tu bilo više od pet osoba.

Izvinjavam se zbog svega što se desilo, ali smatram da je važno da sagledate situaciju iz mog ugla.

Za to vreme, odlučio sam da dam svoj lični doprinos u borbi protiv trenutne situacije, podržavajući one koji su mi bliski, poput opštine Ub (zajedno sa mojim bratom Nemanjom Matićem), Medicinskog bolničkog centra Priboj i Sindikata Srbije.

U akciji su policijski službenici daleko od mene, poput projekta Karanba, u Brazilu. Karanba je socijalni projekat koji pomaže deci u ugroženim oblastima u blizini Rio de Žaneira, jednom od područja koja su nažalost najviše pogođena trenutnom situacijom. Želeo bih da vas sve ohrabrim da mi se pridružite u ovoj kampanji, da podržim ovaj prelepi projekat koji toliko radi za mnogo ljudi.

Sada, verujem da svi moramo da doprinesemo i stojimo zajedno u ovoj svetskoj borbi.

Vaš Prija"

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.