Previše dobri za to smeće od Lige Evrope!

Izvor: Mondo, 17.Maj.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previše dobri za to "smeće" od Lige Evrope!

Od trenutka kada su čekajući Grizmana, ali i Koštu i Vitola, završili treći iza Rome i Čelsija... fudbaleri Atletiko Madrida praktično nisu doveli u pitanje osvajanje trofeja u takmičenju koje mnogi potcenjuju, pa i njihov kapiten.

Od momenta kada su fudbaleri Atletiko Madrida zauzeli treće mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, iza Rome i Čelsija, a ispred Karabaga, kao da nije postavljeno pitanje ko će osvojiti Ligu Evrope.

Samo u nekih pola sata igre na "Žoao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Alvelade" stadionu u Lisabonu, uz arbitražu našeg Milorada Mažića, gerila Dijega Simeonea bila je pod ozbiljnom paljbom sa svega golom prednosti u odnosu na Sporting, mada bi drugi pogodak "lavova" značio samo produžetke - ne i eliminaciju crveno-belih iz Madrida.

Ali, hajde da kažemo da je Sporting u četvrtfinalu Lige Evrope, posle 2:0 za španski tim na "Metropolitanu", jedini stavio sinoć krunisanog šampiona na ozbiljne muke računajući četiri eliminacione runde ovog takmičenja i finalnu utakmicu odigranu sinoć u Lionu.

Pre toga, "atleti" su izbacili Nicu bez mnogo muke (5:2), deklasirali prvaka Rusije Lokomotivu (8:1), uz sjajne odbrane Jana Oblaka u revanšu odbranili prednost u dvomeču sa Sportingom (2:1), golom Antoana Grizmana u 82. minutu meča na "Emirejtsu" sa desetoricom praktično rešili Arsenal koji nije pripretio u revanšu (2:1) i potom u sredu uveče uz još jedan majstorski nastup Grizmana deklasirali Olimpik Marsej rezultatom 3:0.

Tako je trijumfalno završena još jedna nezaboravna "Čolova" sezona u klubu koji je napravio ogroman iskorak u odnosu na period pre njegovog dolaska i uspeo, a to je teže, da ponavlja vanserijske rezultate iz sezone u sezonu, pa je Atletiko sa Simeoneom od 2012. do danas: osvojio Ligu Evrope, osvojio Kup kralja, osvojio UEFA Superkup, osvojio Primeru i stigao do finala Lige šampiona, osvojio španski Superkup, stigao još jednom do finala Lige šampiona, a onda posle jedine sezone u kojoj ništa nije osvojeno (2016/17, treći u ligi, polufinale Lige šampiona i Kupa kralja)…

...drugi put u šest sezona trijumfovao u legalnom nasledniku nekadašnjeg Kupa UEFA što znači da Simeone sam ima evropskih trofeja isto koliko i svi njegovi prethodnici u 100 i kusur godina slavne istorije crveno-belih iz prestonice Španije (Kup pobednika Kupova 1961/62, Liga Evrope 2009/10).

Dok se navijači nadaju da će, pre ili kasnije, njihov klub osvojiti i Ligu šampiona, Simeoneov sastav burno je proslavio trijumf u Ligi Evrope, takmičenju koje mnogi potcenjuju - pre svih kapiten ekipe, Gabi.

Njega su novinari podsetili da je pre šest meseci, razočaran zbog rane eliminacije iz Lige šampiona, ovo drugo takmičenje nazvao "kesom smeća". Odmah je rekao da se kaje i da će "pojesti svoje smeće od izjave".

"Atletiko je pokazao da je jedan od najboljih timova Evrope. Sada mi preostaje da pojedem smeće od svojih reči o Ligi Evrope. To takmičenje nam je puno dalo", rekao je Gabi.

Foto: Denis Doyle/Getty Images/Guliver

Strelac trećeg pogotka u Lionu, pored dva Antoana Grizmana, trijumf je posvetio legendi Atletika Fernandu Toresu koji odlazi na kraju sezone.

"Bilo je puno emocija, ne postoji bolji način za odlazak iz Atletika. Ovaj pehar je zaslužio više nego iko", kaže iskusni vezista.

Simeone, koji je zbog isključenja na "Emirejtsu" i finale sa Marsejom gledao iz VIP lože stadiona, rekao je da za njega trijumf u Ligi Evropa više od osvajanja trofeja i dodao da su "jorgandžije" za njega deo porodice.

"Ovo je sezona puna izazova i mislim da je osvajanje Lige Evropa više od trofeja. Iza nas je ostao naporan rad, velika posvećenost i to nam se vratilo ovom velikom pobedom za klub. Sezona za nas nije gotova, jer želimo da pobedimo u poslednjem kolu Primere kako bismo osigurali drugu mesto na tabeli. Nema mnogo vremena za slavlje", rekao je Simeone.

"Atletiko igra važnu ulogu u mom životu, ovde sam odrastao kao profesionalac. Vratio sam se Madrid u važnom trenutku u mom životu, a klub mi je dao šta je potrebno i doživljavam ga kao porodicu. Posle ovakve pobede uvek se osećate malo tužno. Vrlo je teško doći do tog nivo i ubediti igrače da igraju zajedno na taj način. Kada postignete svoj cilj, morate da počnete iznova", rekao je Argentinac koji zbog suspenzije nije mogao da vodi svoju ekipu na sinoćnoj utakmici.

Najveće zasluge za trijumf Madriđana idu Antoanu Grizmanu, koji je postigao dva gola, a možda odigrao i poslednji meč za Atletiko.

Od ranije, govori se da je već potpisao za Barselonu koja će uplatiti 100 miliona evra obeštećenja madridskom rivalu i tako "osloboditi" francuskog asa koji je bio u očajnoj formi na početku sezone i veoma doprineo lošim rezultatima u septembru i oktobru zbog kojih je ekipa rano ispala iz trke sa Barsom u La Ligi i morala da se prebaci na Ligu Evrope.

Ipak, kada se trgao i zaigrao kako zna, malo je reći da je Atletiko ponovo postao noćna mora za rivale.

"Za mene je bio san da osvojim trofej sa mojim saigračima i Simoeneom koji mi je mnogo toga rekao. Napravio je od mene boljeg igrača, jednog od najboljih na setu. Nadam se da ću nastaviti da osvajam trofeje", rekao je Grizman.

On nije želeo da pričao o tome gde će nastaviti karijeru, već je želeo da proslavlja titulu u Ligi Evropa.

"Nije trenutak za to", kratko je odgovorio.

Trenutak je za slavlje, makar to bilo "smeće" od Lige Evrope!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.