Pretpraznična kupovina - potreba ili ugođaj?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretpraznična kupovina - potreba ili ugođaj?

Potrošačka groznica koja nas uhvati u vreme praznika kod većine se pretvara u glavobolju, kada se ta čarolija završi i kada shvatimo da smo potrošili mnogo više nego što imamo. Neki u kupovinu kreću na vreme i sa sastavljenim spiskom ali ima i onih koji kupuju neplaski i u toj kupovini često ih zanese šarenilo izloga. Pančevci, čini se, još uvek odolevaju pretprazničnoj euforiji.

Buvljak koji je godinama bio omiljeno mesto za kupovinu, ovih dana je poprilično prazan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mnogi obilaze tržne centre gde je ponuda veća i raznovrsnija, ali se i tamo još uvek, kupuje samo ono što je preko potrebno.

Činjenica je da koliko god vodimo računa - u ovo doba godine definitivno više kupujemo, u želji da bar u vreme praznika ugodimo sebi i onima koje volimo. Kupujemo ono što želimo, ali često i ono što nam nije potrebno.

"Treba biti oprezan sa reklamama i sa promocijama zato što se uvek nekako navučemo na to i kupujemo zaista stvari i koje nam nisu potrebne. Savet je - nikada ne treba ići praznog stomaka u kupovinu i pod uticajem nekih velikih reklama jer će se kupiti mnogo više. Mi nemamo tako velika sniženja, akcije, rasprodaje kakve postoje na zapadu kod nas je to uvek nekih 20 do 30 posto maksimum, čak i kada su velike rasprodaje do 70 posto to je samo na nekoliko artikala", kaže Monika Kutri, predsednica Centra potrošaca Pancevo

Kada praznici prođu kreće svođenje računa kod većine,  štednja i  pokrivanje minusa. Ipak o tome će se misliti sredinom januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.