Preokreti Spursa i Bromviča

Izvor: B92, 18.Sep.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokreti Spursa i Bromviča

Pobede u petom kolu Premijer lige zabeležili su Totenhem, Njukasli Vest Bromvič, dok su tri meča prvog dana završena 1:1.

Totenhem je na "Vajt Hart Lejnu" gubio posle prvih 45 minuta od Vulverhemptona 1:0, ali je uspeo da preokrene u poslednjih 13 minuta meča i osvoji tri boda sa 3:1.

Identičnu pobedu ostvario je VBA u gradskom derbiju protiv Birmingema, a i ovde su gosti vodili posle prvog poluvremena. Njukasl je ostvario minimalnu pobedu protiv Evertona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao gost, nerešeno igrali Blekburn - Fulam i Aston Vila - Bolton.

Spursi su u nastavku pritisli još snažnije, ali su do gola čekali sve do 77. minuta. Ni ovaj put „pevci" nisu iz igre uspeli da savladaju Hanemana, ali je Haton odlično prošao po desnoj strani, a Vord zakasnelim startom skrivio penal. Van der Vart je poslao golmana rivala u suprotnu stranu od lopte i izjednačio.

Deset minuta kasnije londnoski tim je stigao i do preokreta. Aron Lenon, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, ubacio je loptu do Bejla, ovaj je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio Krauča, a lopta se odbila do Pavljučenka koji je postigao svoj prvi gol u Premijer ligi od februara.

Osvajanje tri boda potvrdio je sjajni Alan Haton u prvom minutu nadoknade vremena. Defanzivac koji je u igru ušao na poluvremenu pokušao je da odigra duli pas sa Kraučom koji je propustio loptu, ali i dva defanzivca Vulvsa pa je Haton uz pomoć odbitka od Stermana loptu poslao preko Hanemana u mrežu.

Gradski derbi Birmingema pripao je Vest Bromviču. Domaći tim je kao i Totenhem gubio posle prvog poluvremena jer je u 15. minutu posle centaršuta larsona, Skot Dan glavom loptu dodao do Džeroma koji je savladao Skota Karsona.

Ipak, VBA je u nastavku meča potpuno preokrenuo meč. Već u šestom minutu drugog poluvremena Džerom Tomas je sjajno prošao i ubacio loptu na samo metar od Birmingemovog gola, ona se posle neuspešnog pokušaja Odemvingija odbila od nesrećnog Dana i prevarila Fostera. Samo osam minuta kasnije domaćin je preokrenuo.

Iskusni Li Bojer je napravio veliku grešku izgubivši loptu ispred Fostera od kojeg je brži bio Odemvingi koji je preokrenuo rezultat. Deset minuta posle toga meč je odlučen pogotkom Jonasa Olsona koji je ostao sam posle kornera i glavom ubacio loptu u mrežu. Neposredno pre ovog gola Nikola Žigić je zamenio Bojera. Srpski reprezentativac ipak nije mnogo doprineo igri Birmingema u napadu.

Everton je posle fenomenalnog povratka u meču sa Mančester junajtedom u odličnoj atmosferi dočekao tim Njukasla. Ipak, Dejvid Mojes nu ovom duelu nije mogao da računa na Tima Kejhila, igrača koji ove sezone stvara gol šansu na svako 25 minuta, brže nego bilo koji drugi fudbaler u Premijer ligi. Kejhil nije prošao fitnes test, i očigledno je ključan igrač u igri „karamela".

Kris Haton sa druge strane u tim je uvrstio debitante Hatema Ben Arfu i Čika Tiotea. Francuz je na pravi način iskoristio minutažu i prelepim pogotkom doneo Njukaslu prvu pobedu na Gudisonu posle sedammečeva posta, a tek treću u poslednja 24 duela u Premijer ligi.

Ben Arfa je na isteku prvog poluvremena ramenom smirio loptu na ivici kaznenog prostora, prošao pored Heitinge i snažnim udarcem loptu „lansirao" pored Hauarda.

Derbi kola igra se u nedelju kada na „Old Trafordu" Mančester junajted dočekuje Liverpul. Mančester siti gostuje Viganu, dok lider Čelsi u poslednjem meču kola dočekuje Blekpul.

Premijer liga, 5. kolo:

Everton – Njukasl 0:1 (0:1)

Ben Arfa 45

Totenhem – Vulverhempton 3:1 (0:1)

Van der Vart 77, Pavljučenko 87, Haton 87 – Flečer 45

Vest Bromvič Albion – Birmingem 3:1 (0:1)

Dan 51, Odemvingi 59, Olson 70 – Džerom 15

Blekburn – Fulam 1:1 (1:0)

Samba 30 – Dempsi 56

Aston Vila – Bolton 1:1 (1:1)

Jang 13 – Dejvis 35

Stouk Siti – Vest Hem 1:1 (0:1)

Džons 48 – Parker 32

18.30h Sanderlend – Arsenal

Ponedeljak:

14.30h Mančester junajted – Liverpul

16.00h Vigan – Mančester siti

17.00h Čelzi – Blekpul

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.